Vācija satraukta par Krievijas dezinformācijas mērogiem

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas Iekšlietu ministrija ir satraukta par Krievija dezinformācijas mērogiem, ziņu aģentūrai DPA atzinusi ministrijas amatpersona, norādot, ka pret ārvalstu manipulāciju draudiem tā izturas nopietni.

"Krievijas struktūras joprojām lielā apjomā izplata dezinformāciju. Tāpat kā iepriekš tiek izplatīti jau zināmie naratīvi un komentētas aktuālās tēmas," sacīja amatpersona.

"Turklāt Krievija joprojām balstās sarežģītā valsts vai ar valsti saistītu aktoru tīklā," skaidroja pārstāvis.

Īpaši aktīvi tiek izmantoti tādi sociālie tīkli kā "Telegram", norādīja amatpersona.

Ministrija jau pirms gada pauda satraukumu par sociālo tīklu viltus profiliem, kas izskatās pēc vācu mediju profiliem un vietnēm. Tajos ievietota Krievijas dezinformācija par karu Ukrainā.

"Pēdējo 12 mēnešu laikā Krievijas dezinformācijas mērogi nav mazinājušies," norādīja ministrijas pārstāvis, piebilstot, ka ministrija nopietni izturas pret "ārvalstu ietekmes un manipulāciju draudiem", kā arī apņēmīgi stājas tiem pretī.

Aktori, kas izplata dezinformāciju, cenšas ietekmēt Vācijas sabiedrisko domu, pastiprināt konfliktus vācu sabiedrībā, neuzticību pret valsts institūtiem un valdības darbībām.

"Kopš Krievijas pret Ukrainu izvērstā agresijas kara sākuma Vācijā var konstatēt Krievijas dezinformācijas pastiprināšanos," atzina amatpersona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu