Maciņš būs jāver plašāk: jaunā "iPhone" sērija kļūs par dārgākajiem "Apple" telefoniem vēsturē

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Jauno “iPhone 15” sērija būs visdārgākā “Apple” telefonu sērija vēsturē. Ekskluzīvā materiālā “Digitimes” avoti apstiprina, ka par jaunajiem “Apple” viedtālruņiem nāksies maksāt ievērojami vairāk, nekā tas bijis līdz šim. Visticamāk, “iPhone 15 Pro Max” maksās par 200 dolāriem vairāk nekā tā priekštecis.

Ļoti iespējams, ka arī “iPhone 15 Pro” cena būs par 100 dolāriem augstāka nekā prognozēts iepriekš. Sākotnēji “Apple” plāns bija paplašināt atšķirības starp “Pro” un “Pro Max” modeļiem, otrajam iegūstot kameru ar desmitkārtīgu optisko palielinājumu. Tāpat bija spekulācijas, ka “Pro Max” varētu iegūt “Ultra” nosaukumu (līdzīgi kā “Samsung Galaxy” sērijas dārgākais modelis).

Tiesa gan, baumas par “iPhone 15 Ultra” virmo kopš gada sākuma. Vai tas būs “Pro Max” aizstājējs, vai arī jauns modelis visā “iPhone” sērijā, pašlaik nav zināms.

Ja “Digitimes” rīcībā esošā informācija ir patiesa, tad “iPhone 15” sērijas modeļi maksās šādi: “iPhone 15” sākot no 799 dolāriem, “iPhone 15 Plus” sākot no 899 dolāriem, “iPhone 15 Pro” sākot no 1099 dolāriem, “iPhone 15 Pro Max” sākot no 1299 dolāriem. Ja apstiprināsies baumas par pēdējā modeļa versiju ar divu terabaitu atmiņu, tad šis modelis varētu maksāt tuvu pie diviem tūkstošiem dolāru.

Kādēļ “Apple” cels cenas jaunajiem modeļiem? “iPhone 14” sērijas pārdošanas rezultāti pēdējos mēnešos ir uzlabojušies, taču kopumā tie nav izcili. “iPhone 14 Plus” ir tikai 100 dolārus lētāks nekā “Pro” modelis, un patērētāji šo atšķirību būtībā nepamana, izvēloties “Pro” modeli, mazinot “Plus” pievilcību.

Jaunajām cenām ir jāmaina šī situācija. “iPhone 15 Pro” varētu maksāt par 300 dolāriem dārgāk nekā bāzes modelis, un “Pro Max” maksās par 400 dolāriem vairāk nekā “iPhone 14 Plus”.

Tāpat “Apple” iezīmēs būtiskākas atšķirības funkcionalitātē, “Pro” un “Pro Max” modeļiem saņemot ātrās uzlādes funkciju un iezīmes dizainā, kas palielinās dārgāko modeļu vērtību.

Tiek norādīts, ka 12. septembrī notiks “Apple” jauno produktu prezentācija, kas ieguvusi nosaukumu “Kāre pēc brīnumiem” (“Wonderlust”).

Paredzams, ka šī pasākuma laikā “Apple” prezentēs “iPhone 15” līnijas viedtālruņus, “Apple Watch Series 9” viedpulksteņus, kā arī, iespējams, atjaunotās “AirPods” austiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu