"Meta" plāno laist klajā jaudīgu mākslīgā intelekta sistēmu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Tehnoloģiju gigants “Meta Platforms” strādā pie jaunas mākslīgā intelekta sistēmas, kurai jākļūst par tikpat jaudīgu kā “OpenAI” izstrādātajam mākslīgā intelekta modelim, vēsta “The Wall Street Journal”, atsaucoties uz vairākiem avotiem.

“Facebook” māteskompānija grasās ienākt arī mākslīgā intelekta tirgū un cenšas, lai jaunais modelis būtu pieejams plašākai sabiedrībai jau nākamajā gadā. Plānots, ka jaunais mākslīgā intelekta modelis būs krietni jaudīgāks nekā pašlaik pieejamais komerciālais modelis “Llama 2”.

Gaidāmais mākslīgā intelekta modelis varētu palīdzēt citām kompānijām radīt jaunus pakalpojumus, kas palīdzētu veidot sarežģītus tekstus, veikt teksta analīzi un citus rezultātus, vēsta avīze.

Tāpat “Meta” plāno ķerties pie jaunās mākslīgā intelekta sistēmas testēšanas 2024. gada sākumā.

Iepriekš vēstīts, ka kompānija “Meta Platforms” gatavojas prezentēt jaunu mākslīgā intelekta modeli ar atvērto kodu “Code Llama”, kas varētu radīt nopietnu konkurenci “OpenAI” veidotajam “ChatGPT”, “Google Bard” un citu kompāniju radītajiem rīkiem.

Pašlaik tehnoloģiju uzņēmumi ir uzsākuši lielu sacensību mākslīgā intelekta jomā. Pērn lielu popularitāti ieguva “ChatGPT”, kam vēlāk sekoja arī “Google” mākslīgā intelekta rīks “Bard”. Tiesa gan, šo rīku popularitāti aizēno fakts, ka to sniegtā informācija nereti ir izdomāta un maldinoša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu