Tiks izziņoti jaunie "iPhone": Kas zināms līdz šim?

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Jau otrdienas vakarā plkst. astoņos gaidāms liels notikums tehnoloģiju, it īpaši kompānijas “Apple” cienītājiem – ikgadējais “Apple” pasākums, kurā tiks atklātas jaunās sērijas ierīces, kas pavisam drīz nonāks pie lietotājiem. Paredzams, ka dienas gaismu pirmo reizi oficiāli ieraudzīs arī “iPhone 15” sērija.

“Apple” pasākums, kas šogad ieguvis “Wonderlust” (“Kāre pēc brīnumiem”) nosaukumu, notiek kompānijai ļoti svarīgā brīdī, jo visā pasaulē pieprasījums pēc jauniem viedtālruņiem ir ievērojami krities, un sasniedzis 10 gados zemāko punktu. “Apple” arī saskaras ar vājākajiem viedtālruņu pādošanas rezultātiem kopš 2016. gada.

Kad notiks “iPhone 15” izziņošanas pasākums?

Tas notiks otrdienas vakarā plkst 20. pēc Latvijas laika, un to būs iespējams skatīties “Apple” kanālā “YouTube” platformā.

Kad tiks laisti klajā jaunie “iPhone 15”?

Katrs jaunais “iPhone” modelis tiek izziņots otrdienā. Parasti tajā pašā nedēļā ir iespējams veikt jaunā modeļa pasūtīšanu, kas šogad varētu būt jau 15. septembrī. Paredzams, ka veikalu plauktos jaunais “Apple” viedtālrunis nonāks 22. septembrī.

“Apple” šogad laidīs klajā divus “iPhone 15 Pro” modeļus – vienu ierastajā izmērā ar 6.1 collu displeju, kā arī “iPhone 15 Pro Max” ar 6,7 collu ekrānu. Tāpat tiks laisti klajā divi būtiski vājāki tālruņi - “iPhone 15” un “iPhone 15 Plus”.

Tiek pieļauts, ka jaunais “iPhone 15 Pro Max” tirgū varētu nonākt mazliet vēlāk nekā citi pārējie modeļi. “Bloomberg” iepriekš ziņoja, ka “Apple” varētu veikt rebrendingu un pārdēvēt “Max” modeli par “Ultra”.

Kādas būs jaunās “iPhone 15” funkcijas?

Jaunie “iPhone”, visticamāk, būs ar samērā pieticīgiem uzlabojumiem, salīdzinot ar iepriekšējām versijām.

Kā galvenie tiek minēti mikroshēmas uzlabojumi. Jaunajos tālruņos būs “A17 Bionic” procesors, ko ražo Taivānas kompānija TSMC. Efektīvāks procesors ļaus paildzināt akumulatora darbības laiku.

“Pro” modeļos būs iebūvēts titāna rāmis, kas tālruņus padarīs izturīgākus un vieglākus.

Analītiķi norāda, ka visiem “iPhone” būs pieejama tā saucamā dinamiskā sala ekrāna augšpusē. “Nomura” analītiķi norāda, ka “iPhone 15” standarta un “Plus” modeļos būs uzlabotākas kameras funkcijas, piemēram, platleņķa skats ar 48 megapikseļu izšķirtspēju.

“Pro” modeļos būs arī “periskopa” režīms, kas nodrošinās lielāku palielinājumu. Kameras uzlabojumi var būt galvenais iemesls, kādēļ patērētāji varētu nosliekties par labu “iPhone”.

“9to5Mac” vēsta, ka kameras bloks varētu būt masīvāks. Tāpat pašreizējo “Mute” pogu varētu aizstāt ar “Action” (darbības) pogu, kurai var piešķirt daudzas un dažādas funkcijas.

Uzņēmuma “iOS” operētājsistēmas 17. versija, visticamāk, nāks klajā kopā ar “iPhone 15”. Tajā būs iekļautas arī dažādas jaunas lietotnes.

Kā ar lādētājiem?

Iespējams, lielākās izmaiņas, ko patērētāji pamanīs, būs USB-C pieslēgvieta, un līdz ar to telefons būs lādējams ar daudz plašāk pieejamajiem USB-C standarta kabeļiem.

“Apple” šādu jauninājumu ieviesa, lai pielāgotos Eiropas Savienības prasībām, tādējādi atsakoties no sava “Lightning” uzlādes standarta. Paredzams, ka USB-C uzlādes pieslēgvieta būs pieejama tālruņiem visā pasaulē, ne tikai Eiropas tirgū.

Kā ar “Apple Watch”?

“Apple” plāno pievienot savai viedpulksteņu ģimenei jaunāko locekli - “Apple Watch Series 9” ar līdz šim jaudīgāko procesoru. Tāpat paredzams, ka arī “Apple AirPods” piedzīvos pārmaiņas, pielāgojoties “iPhone”. Arī šīs austiņas būs uzlādējamas ar USB-C standarta lādētāju.

Cik maksās jaunie “iPhone 15”?

Precīzas cenas vēl nav zināmas, taču ir pazīmes, kas liecina, ka tālruņi būs dārgāki nekā to priekšgājēji. Pašreizējie “iPhone 14” standarta modeļi startā maksāja ap 800 dolāriem, bet “Pro” modeļi, sākot ar 1000 dolāriem. Jaunie telefoni varētu būt vidēji par 100-200 dolāriem dārgāki.

Pagaidām “Apple” vēl nav komentējusi ziņas par jauno tālruņu iespējamo cenu un globālās inflācijas ietekmi uz to, tomēr paredzams, ka “Apple” entuziastiem par jaunajiem tālruņiem būs jāver maciņš plašāk nekā pirms gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu