"Arco Real Estate": Sērijveida dzīvokļu cenas pazeminās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Imanta. Ilustratīvs attēls.
Imanta. Ilustratīvs attēls. Foto: Andrejs Marcenko/Shutterstock

Augustā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu vidējā cena samazinājās par 0,6%, bet 2023.gada pirmajos astoņos mēnešos dzīvokļu cenas kopumā pazeminājās par 4,2%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Augustā sērijveida dzīvokļu vidējā cena noslīdēja līdz 878 eiro par kvadrātmetru. Cenas bija par vidēji 46% zemākas nekā 2007.gada 1.augustā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Savukārt salīdzinot ar 2022.gada sākumu, cenas bija zemākas par 3%.

Augustā atsevišķos mikrorajonos bija novērojamas pozitīvas cenu svārstības, tomēr kopumā dzīvokļu cenas sērijveida ēkās Rīgā turpināja pazemināties. Cenas pēdējos mēnešos sērijveida dzīvokļiem samazinās par vidēji 1% mēnesī, teikts pārskatā.

Visos Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš 2023.gada sākuma dzīvokļu cenas pazeminājās. Lielākais cenu samazinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Zolitūdē - par 6,6%. Citos lielākajos Rīgas mikrorajonos cenas šogad samazinājās 2-5% robežās.

Augustā sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena vienistabu un trīsistabu dzīvokļiem samazinājās par 0,4%, divistabu dzīvokļiem - par 0,8%, bet četristabu dzīvokļiem - par 0,6%.

Augustā lielākajā daļā Rīgas lielākajos mikrorajonos tika novērotas negatīvas cenu svārstības. Būtiskākais cenu samazinājums novērots Vecmīlgrāvī, kur cenas mēneša laikā samazinājās par 1,7%. Augustā vienīgi Purvciemā sērijveida dzīvokļu cenas saglabājās bez izmaiņām. Juglā un Pļavniekos bija novērojamas nelielas pozitīvas cenu svārstības.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas augustā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena mēneša laikā saglabājās nemainīga - 1082 eiro par kvadrātmetru. Viena kvadrātmetra zemākā vidējā cena augustā bija Bolderājā - 678 eiro par kvadrātmetru, kas augustā piedzīvoja kritumu.

Augustā visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 52 000 eiro līdz 56 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 32 000 eiro līdz 43 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 29 000 eiro līdz 43 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu