Rumānijā netālu no robežas ar Ukrainu atrastas jaunas drona atlūzas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: MIHAI BARBU/AFP

Rumānijā trešdien netālu no robežas ar Ukrainu atrastas atlūzas, kas domājams nākušas no bezpilota lidaparāta, paziņojusi Rumānijas Aizsardzības ministrija.

Tas ir jau trešais šāds atradums Rumānijā pēdējās nedēļas laikā.

Divi Rumānijas Gaisa spēku helikopteri ar speciālistu komandām tika nosūtīti uz Tulčas apgabala austrumiem, kur vairāku desmitu metru platībā ir izkaisīti fragmenti, kas varētu būt no drona, paziņoja ministrija.

Ministrija arī norādīja, ka ir informējusi Ārkārtas situāciju ģenerālinspekciju par teritorijām pie robežas, kurās pastāv incidentu risks, Krievijas spēkiem uzbrūkot Ukrainas Donavas ostām.

Ministrija atklāja, ka varasiestādes ir saņēmušas telefona zvanus par iespējamām dronu atlūzām starp trim apdzīvotām vietām. Eksperti savāks un pārbaudīs paraugus, un pēc tam tiks veikta izmeklēšana, norādīja ministrija.

Lai gan nav skaidrs, vai Rumānija ir noskaidrojusi, kur un kad droni tika palaisti, Rumānijas prezidents Klauss Johanniss sestdien par dronu fragmentu atradumiem sacīja, ka konstatēta līdzība ar Krievijas armijas izmantotajiem droniem.

Johanniss sacīja, ka tas norāda uz to, ka ir noticis "absolūti nepieņemams Rumānijas, NATO sabiedrotās, suverēnās gaisa telpas pārkāpums, kas rada reālus draudus Rumānijas pilsoņu drošībai šajā teritorijā".

Vaicāts par iepriekš atrastajiem drona fragmentiem, Rumānijas premjerministrs Marčels Čolaku šodien sacīja, ka "neviens mums nav uzbrucis un neviens mums neuzbrūk".

"Dažas atlūzas atlēca no drona, kuram trāpīja Ukrainas armija. Tajā nebija sprāgstvielu, tajā nebija nekā tāda, kas varētu kaitēt iedzīvotājiem," sacīja Čolaku.

Pagājušajā nedēļā Rumānijas Nacionālā ārkārtas situāciju komiteja apstiprināja pasākumus, kas ļauj varasiestādēm izsūtīt ar īsziņām lokālus brīdinājumus vai raidīt skaņas signālus, lai brīdinātu iedzīvotājus teritorijās, kas robežojas ar konflikta zonām Ukrainā, par incidentiem vai iespējamiem incidentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu