Latvijas skolēni gūst panākumus starptautiskajā angļu valodas olimpiādē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts izglītības satura centrs

Starptautiskajā angļu valodas olimpiādē, kas norisinājās no 10. līdz 17.septembrim Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēni Milāna Farino un Jēkabs Priedītis ieguva divas sudraba godalgas, informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Laura Šīraka.

Sudraba godalgu individuālajā sacensībā saņēma Farino, bet projektu sacensībā - abi Latvijas skolēni.

Dalībnieki sacentās trīs līmeņos: B1 (pamata), B2 (vidējā) un C1(augstākajā). Abi Latvijas skolēni startēja C1 līmeņa grupā.

Olimpiāde norisinājās divos posmos - individuālajā un grupu projekta posmā. Individuālajā posmā konkursanti pierādīja savas valodas lietojuma, tekstizpratnes, rakstīšanas un publiskās runas prasmes, savukārt grupu projektā dalībniekiem tika dota iespēja radoši interpretēt konkursa rīkotāju iepriekš atlasītus literāros darbus.

Šajā reizē dalību olimpiādē bija pieteikušas septiņas valstis, piedaloties vairāk kā 60 dalībniekiem. Latvijas skolēnus uz Bukaresti pavadīja skolotāji Lāsma Ēķe un Jānis Zeimanis, kuri līdzdarbojās konkursa vērtēšanā dažādās valodas pārbaudes komponentēs un līmeņos.

VISC pārstāve atzīmēja, ka olimpiādes galvenais mērķis ir mudināt skolēnus stiprināt savas angļu valodas zināšanas un nodrošināt viņiem iespēju sacensties ar citiem skolēniem no visas pasaules.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu