NOSKATIES Ko apņēmušies īstenot jaunie ministri?

CopyLinkedIn Draugiem X
42. Ministru kabineta svinīgā sēde.
42. Ministru kabineta svinīgā sēde. Foto: Zane Bitere/LETA

Evikas Siliņas (JV) vadītā valdība aizvadījusi pirmo darba sēdi. Tajā pieņemti vairāki lēmumi, tostarp arī nākamajos mēnešos līdz jaunajam gadam mazināt iedzīvotāju izmaksas par elektroenerģijas sadali. Iedzīvotājiem tiks kompensēti 60% no elektroenerģijas jaudas tarifa. Pirms ieņemt vietu pie valdības galda, ministri, kuri pienākumus pilda pirmo reizi, uzrādīja personas apliecību, vēsta televīzijas kanāla TV3 ziņu raidījums. 

"Ļoti atbildīga sajūta un ļoti tāda pilna enerģija uz darbu, lai atrisinātu daudz, daudz milzīgas problēmas manā nozarē," norādīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

"Darba tiešām ir daudz. Mēģinu sakārtot to plānojumu, lai vienkārši ietu uz priekšu raitāk," uzsver jaunais klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS).

Kultūras ministres Agneses Loginas (P) prioritāte ir laikmetīgās mākslas pozīciju nostiprināšana.

"Jaunajiem pienākumiem es ķeros klāt ar optimismu un, es gribētu teikt, ar lielu enerģiju, jo darba ir ārkārtīgi daudz," pauž Logina.

TVNET jau vēstīja, ka piektdien, 15. septembrī, Saeima ārkārtas sēdē izteica uzticību jaunajam Ministru kabinetam, ko vadīs Ministru prezidente Evika Siliņa.

Par jauno valdību nobalsoja 53 deputāti, savukārt pret bija 39 deputāti.

Vajadzība 14.Saeimas laikā apstiprināt otro valdību radās pēc tam, kad pēc ilgstošiem mēģinājumiem pārskatīt līdzšinējo partneru attiecības krita otrā Kariņa valdība. Kariņa otrās valdības mūžs bijis trešais īsākais neatkarīgās Latvijas vēsturē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu