Ar absurdām reklāmām kāds uzņēmums par bargu naudu tirgo aizdomīgus uztura bagātinātājus (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kāds uzņēmums, pievilinot pircējus ar absurdām reklāmām un solījumiem izārstēt redzes distrofiju, kāju sēnīti, muguras sāpes un citas problēmas, tirgo aizdomīgus uztura bagātinātājus, vēsta Latvijas Radio.

Septembra sākumā vairāku Latvijas pašvaldību iedzīvotāji pastkastēs saņēma krāsainus bukletus ar absurdām reklāmām. Bukleta pirmajā lapā gozējas kāds logo ar uzrakstu "WellMed Club".

Preparāti nav nekur tālu jāmeklē – bukletā reklamē arī klātienes konsultācijas vairākās pilsētās, tostarp arī Salaspils pašvaldības bibliotēkā. Pasākumu klātienē apmeklēja arī Latvijas Radio.

Publiku "konsultēt" ieradušies četri vīrieši – baltos, solīdos kreklos. Taču trīs no viņiem latviski nerunā, piedāvā tikai krievu un lietuviešu valodu. Aptuveni 40 minūtēs, ko Latvijas Radio pavadīja konsultācijā, uztura bagātinātājus iegādājās vairāk nekā desmit sanākušo – visi pensijas vecumā.

Rīgas Stradiņa universitātes Farmakoloģijas docente Anna Gavrilova uzsver, ka par nereģistrētiem preparātiem nekas nav zināms, līdz ar to nav iespēju pārbaudīt, vai tie vispār ir droši lietošanai. PTAC Latvijas Radio skaidro, ka pašlaik vēl nav saņemtu sūdzību par konkrēto komersantu, taču inspektori pievērsīšot uzmanību šiem tirgoņiem

Vairāk klausies sižetā!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu