Smiltēns ievēlēts Saeimas sekretāra amatā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partiju apvienības "Apvienotais saraksts" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī.
Partiju apvienības "Apvienotais saraksts" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas sekretāra amatā ievēlēts šodien no Saeimas priekšsēdētāja amata atsauktais Edvards Smiltēns (AS). Par viņu nobalsoja visi 73 deputāti, kuri piedalījās balsojumā.

Līdz šim Saeimas sekretārs bija Armands Krauze (ZZS), kurš jaunajā valdībā ir apstiprināts zemkopības ministra amatā.

Jau vēstīts, ka "Apvienotais saraksts" (AS) nolēma Smiltēnu virzīt uz šo vietu Prezidijā, lai viņam tā būtu iespēja turpināt "iesāktos uzlabojumus Saeimas administrācijā". Reizē AS pārstāvji rēķinoties, ka opozīcijā ir mazākas iespējas kādu ieceru īstenošanai.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Smiltēns Latvijas Universitātē ieguvis profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnē.

Smiltēns iepriekš vairākos Saeimas sasaukumos ticis ievēlēts no partijas "Vienotība". Pēc aiziešanas no "Vienotības" Smiltēns kļuva par Latvijas Reģionu apvienības (LRA) līderi.

2020.gadā pēc ievēlēšanas Rīgas domē no Nacionālās apvienības/LRA kopīgā saraksta politiķis kļuva par Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku.

2022.gadā pēc ievēlēšanas 14.Saeimā Smiltēns tika apstiprināts par Saeimas priekšsēdētāju. No šī amata Saeimas vairākums viņu šodien atsauca, par jauno Saeimas priekšsēdētāju ievēlot Daigu Mieriņu (ZZS).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu