Lietuva nosūtīs militāro transportlidmašīnu iespējamai pilsoņu evakuācijai no Izraēlas (1)

Precizēts
LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Evakuācijas avioreiss Lietuvas pilsoņu izvešanai no Izraēlas tiks veikts naktī uz trešdienu, kā plānots, turklāt Lietuva uz reģionu nosūtīs arī militāro transportlidmašīnu "Spartan", otrdien paziņoja Lietuvas Nacionālā krīžu centra (NKC) vadītājs Vilmants Vitkausks.

”Mums ir labas ziņas, ka “Avia Solutions Group” lidojums, kas paredzēts šonakt plkst.1, notiks, kā plānots,” viņš sacīja žurnālistiem Viļņā.

“Mēs sazināmies ar uzņēmumu, kas apstiprināja, ka viss notiek pēc plāna," piebilda Vitkausks.

Viņš arī teica, ka Lietuva uz reģionu nosūtīs savu militāro transportlidmašīnu “Spartan”, lai tā būtu gatavībā gadījumā, ja būtu nepieciešami citi evakuācijas lidojumi.

“Stundas laikā uz reģionu nosūtīsim arī mūsu bruņoto spēku "Spartan". Tā būs gatavībā un varēs atvest vairāk cilvēku (..) no Izraēlas uz kādu drošu valsti reģionā, un tad mēs organizēsim lidojumu uz Lietuvu,” sacīja amatpersona.

“Tā būtu kā saikne starp drošu valsti un Izraēlu,” viņš piebilda.

Pēc Vitkauska teiktā, “Spartan” atradīsies Antaljā, Turcijā, un lidmašīna varēs i-uzņemt 38 pasažierus. Plānots, ka lidmašīna tur uzturēsies aptuveni nedēļu.

Saskaņā ar Lietuvas iestāžu datiem pašlaik Izraēlā atrodas 473 tūristi no Lietuvas.

“Avia Solutions Group” uzņēmuma “Skyllence” organizētais čārterreiss uz Lietuvu caur Rumāniju paredzēts 168 cilvēkiem, tostarp 81 Lietuvas pilsonim. Vēl desmit pilsoņus šajā lidojumā nebija iespējams iekļaut.

Starp 168 pasažieriem ir 41 svētceļnieks, kas bija iestrēdzis Bētlemē un kam bija nepieciešama valsts palīdzība, lai šķērsotu kontrolpunktu Izraēlas okupētajā Jordānas rietumkrastā. Viņu ceļa izdevumus segs valsts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu