Koalīcijas partijas Vācijā pauž atbalstu migrācijas ierobežojumiem

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Fishman64/Shutterstock

Vācijas koalīcijas partijas - sociāldemokrāti (SPD), zaļie un Brīvo demokrātu partija (FDP) - trešdien medijos publicējuši kopīgu paziņojumu, kurā uzsvērta partiju vienotība migrācijas politikā, tai skaitā acīmredzot arī uzņemamo imigrantu skaita ierobežošanā.

"Luksofora" valdība un tās sastāvā esošās partijas apvieno spēkus, lai mazinātu slogu mūsu pašvaldībām un labāk kontrolētu, sakārtotu un ierobežotu migrāciju," laikrakstam "Bild" norādīja visu triju partiju preses pārstāvji.

Kopīgais paziņojums liecina par noskaņojuma maiņu, īpaši no zaļo puses, kas atbalstījuši migrācijas kontroles uzlabošanu, bet iestājās pret ierobežojumu noteikšanu uzņemamo imigrantu skaitam.

FDP savukārt jau labu laiku runā par nepieciešamību noteikt limitu, un to atbalstījis arī Vācijas kanclers Olafs Šolcs, kurš pārstāv sociāldemokrātus.

Labējajā eiroskeptiķu partija "Alternatīva Vācijai" (AfD), kas ir noskaņota pret imigrāciju, pagājušās nedēļas nogalē guva vērā ņemamus panākumus Bavārijas un Hesenes landtāgu vēlēšanas. Tās ir lielākās un bagātākās Vācijas federālās zemes.

Saskaņā ar ES Patvēruma aģentūras EUAA datiem patvēruma lūgumu skaits Eiropā kopumā ir pieaudzis, un Vācijā patvēruma lūgumu skaits ir palielinājies par 74% salīdzinājumā ar to pašu periodu pagājušajā gadā.

Migrācijas tēma būs arī viens no galvenajiem jautājumiem federālo zemju līderu sanāksmē, kas paredzēta ceturtdien. Brandenburgas zemes premjerministrs Dītmars Voidke paziņojis, ka ierosinās atcelt pabalstu izmaksāšanu patvēruma meklētājiem skaidrā naudā. Viņš norādījis, ka arī citas federālās zemes vēlas šādas izmaiņas.

Federālās zemes un pašvaldības cenšas panākt arī lielāku federālās valdības finansiālo līdzdalību patvēruma meklētāju uzņemšanas izmaksu segšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu