Blinkens apliecina ASV atbalstu Izraēlai

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens. Foto: JIM LO SCALZO/EPA

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens apsolījis Izraēlai pilnu Savienoto Valstu atbalstu cīņā ar palestīniešu teroristu grupējumu "Hamas".

"Mans vēstījums Izraēlai ir šāds: jūs varat būt pietiekami spēcīgi, lai paši sevi aizstāvētu, bet, kamēr pastāv Amerika, jums tas nekad, nekad nebūs jādara. Mēs vienmēr būsim jums līdzās," sacīja Blinkens, kurš šodien apmeklēja Telavivu, kur tikās ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu.

Blinkens arī brīdināja Izraēlas ienaidniekus neizmantot krīzes situāciju.

Netanjahu salīdzināja "Hamas" ar teroristu grupējumu "Islāma valsts", uzsverot, ka tas tiks sagrauts tāpat kā "Islāma valsts".

"Hamas" sestdien sarīkotajā negaidītajā uzbrukumā Izraēlai tika nogalināti 1200 cilvēki, kas lielākoties bija civiliedzīvotāji, un aptuveni 3000 tikuši ievainoti.

Atbildot uz palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" uzbrukumu, Izraēla jau sesto dienu bombardē Gazas joslu, kuru pilnībā aplekusi, aizliedzot tai piegādāt elektroenerģiju, ūdeni, pārtiku un medikamentus.

Gazas joslā nogalināti vismaz 1354 cilvēki un vairāk nekā 6000 tikuši ievainoti, liecina Gazas joslas Veselības ministrijas sniegtā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu