ASV piemēro sankcijas par Krievijas jēlnaftas cenu ierobežojuma pārkāpšanu (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Gerald Herbert

ASV piemērojušas sankcijas diviem uzņēmumiem par Krievijas jēlnaftas cenu ierobežojuma pārkāpšanu, ceturtdien, 12. oktobrī, paziņojusi ASV Finanšu ministrija.

Eiropas Savienība (ES) kopā ar G7 partneriem un Austrāliju decembrī Krievijas jēlnaftai, kas tiek vesta pa jūras ceļiem, noteica cenas griestus 60 dolāri par barelu eksportam visā pasaulē.

ASV Finanšu ministrija paziņoja, ka kuģis, kas pieder Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) uzņēmumam "Lumber Marine", ir pārkāpis šo politiku, pārvadājot Krievijas izcelsmes jēlnaftu, kuras cena pārsniedza 75 dolārus par barelu. Ministrija arī noteica sankcijas Turcijā bāzētajai kompānijai "Ice Pearl Navigation Corp", kuras kuģis pārvadāja Krievijas izcelsmes jēlnaftu, kuras cena pārsniedza 80 dolāru par barelu.

Abi kuģi, pārvadājot Krievijas izcelsmes naftu, izmantoja ASV reģistrētus pakalpojumu sniedzējus, un sankcijas varētu ietekmēt šo uzņēmumu iesaistīšanos globālajā tirdzniecībā.

"Šī rīcība apliecina mūsu nepārtraukto apņemšanos samazināt Krievijas resursus tās karam pret Ukrainu un ieviest cenu ierobežojumus," paziņoja ASV finanšu ministres vietnieks Volijs Adejemo.

G7 valstu un Austrālijas atsevišķā paziņojumā norādīts, ka Krievijas ienākumi no naftas tirdzniecības šī gada pirmajos astoņos mēnešos samazinājušies par 45%, salīdzinot ar 2022.gadu.

"Ja mūsu rīcībā būs pierādījumi, ka uzņēmumi vai personas ir iesaistījušās nelikumīgās vai maldinošās darbībās saistībā ar Krievijas izcelsmes jēlnaftas un naftas produktu sūtījumiem, mēs reaģēsim," teikts paziņojumā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu