Lai gan drīz pēc jaunās valdības apstiprināšanas tika lemts daļēji elektrības sadales tarifu pieaugumu kompensēt, šis atbalsts būs spēkā tikai līdz gada beigām. Kādi tarifi mūs gaida nākamajā gadā, ko paredzēts iesākt, lai citos energoresursu izmaksu kāpuma gadījumos atbalstu saņemtu tikai tie, kuriem tiešām to nomaksa sagādā grūtības, vai paredzēts ko iesākt, lai dažādās pašvaldībās tik ļoti neatšķirtos apkures tarifi, un vai arī šajā ziemā ir spēkā aicinājums maksimāli taupīt energoresursus, intervijā tiešsaistes žurnālam KLIK stāsta klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis.

- Nonākam pie problēmām, kuras ir, esot divām ministrijām. Kādus mērķus gribat sasniegt vides jomā?

- Esošie KEM mērķi joprojām ir aktuāli, kas ir noteikti kā dienas kārtības prioritāte, un tie ir sadales tarifi, energoresursu kā tādu cenas stabilizācija. Mēs palīdzējām tagad, par 60% samazinot tarifus līdz gada beigām.

- Bet tas nav ilgtermiņa risinājums.

- Protams! Tas pat nav vidēja termiņa risinājums. Tagad mēs ļoti aktīvi strādājam pie vidējā termiņa risinājuma, kas stātos spēkā no nākamā gada 1. janvāra. Mums ir Ministru kabineta uzstādījums līdz 1. novembrim nākt klajā ar piedāvājumu un redzējumu problēmas risinājumam gan vidējā termiņā, gan ilgtermiņā. Pie tā mēs pašreiz strādājam kopā ar sadarbības partneriem, runājam.

Ir jau izstrādāts konkrēts modelis un arī redzējums, bet nu pašreiz vēl runājam ar partneriem, un ir vēl diskusijas, ko labāk darīt, ko ne. Skaidrs, ka esošais atbalsts līdz janvārim beigsies, un tad ir jautājums, kas būs tālāk. Tur iezīmējas daudzas problēmas, kuras mums ir jārisina.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X