Pagājušās nedēļas izskaņā Latviju pāršalca ziņa, ka vēsturisko restorānu "Sēnīte" ar 1,5 ha zemi iegādājies pašmāju uzņēmums "Latvian Catering Company". Teju 20 gadu īpašums stāvējis tukšs un līdzinās graustam, tomēr jaunais īpašnieks ir apņēmības pilns to atjaunot "maksimāli tuvu kādreizējam veidolam".

Restorāna un kafetērijas "Sēnīte" stāsts sākās vēl pagājušā gadsimta 1948. gadā, kad Vidzemes šosejas malā uzbūvēta neliela koka tējnīca, pie kuras atradās koši krāsota sēnes formas koka lapene. Tiesa, nosaukums "Sēnīte" lielākajai daļai asociējas nevis ar minēto tējnīcu, bet ar 1967. gada nogalē tur atklāto sabiedriskās ēdināšanas kompleksu ar savdabīgas formas restorāna ēku.

Tomēr ar īpašu ēku un gadu desmitiem ilgu vēsturi nepietiek, lai būtu veiksmīgs bizness, un "Sēnītes" vairāk nekā 50 gadu ilgais stāsts 2004. gadā aprāvās. Kopš tā laika līdzšinējie ēkas un zemes īpašnieki ir gan meklējuši investorus, gan pircējus, tomēr līdz šim gadam tas nebija izdevies.

"Sēnīti" nopirkušā uzņēmuma SIA "Latvian Catering Company" (LCC) īpašnieks un vadītājs Rolands Zujevičs sarunā ar tiešsaistes žurnālu KLIK atzīmē, ka ideja par "Sēnītes" iegādi nav spontāna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X