Latvijas Banka nodod Ukrainai no monētu pārdošanas iegūtos 165 000 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Banka ir pārskaitījusi 164 684,52 eiro ziedojumu Ukrainas Sociālās politikas ministrijai, pavēstīja Latvijas Bankas pārstāvji.

Šie līdzekļi iegūti, pircējiem iegādājoties 2022.gada decembrī izlaisto kolekcijas monētu "Ukrainas brīvībai" un šā gada maijā izlaisto divu eiro piemiņas monētu "Saulespuķe Ukrainai".

No abu monētu pārdošanas gūtos ienākumus Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks un Latvijas Bankas Naudas apgrozības pārvaldes vadītājs Jānis Blūms ceturtdien simboliski nodeva Ukrainas vēstniekam Latvijā Anatolijam Kucevolam. Tikšanās laikā Latvijas Bankas pārstāvji apliecināja vēstniekam, ka Latvijas Banka turpinās atbalstīt Ukrainu un tās tautu cīņā par brīvību.

Kolekcijas monētas "Ukrainas brīvībai" autors ir ukraiņu mākslinieks Serhijs Maidukovs. Monētas skatpunktu mākslinieks koncentrējis uz vienu vienīgu vārdu - "ВОЛЯ" -, kam ukraiņu valodā ir daudznozīmju jēga - brīvība, griba, vara. Monētas plastiskā veidojuma autore ir Ligita Franckeviča.

Monētas "Saulespuķe Ukrainai" nacionālās puses grafisko dizainu veidojis mākslinieks Krišs Salmanis, un plastiskā veidojuma autors ir mākslinieks Jānis Strupulis. Monētas kopīgās puses autors ir mākslinieks Luks Luikss, un monētu materiāls un izmērs neatšķiras no citām divu eiro apgrozības monētām.

Latvijas Bankas pārstāvi norāda, ka joprojām ir iespēja atbalstīt Ukrainu, iegādājoties kolekcijas monētu "Ukrainas brīvībai" un piemiņas monētu "Saulespuķe Ukrainai" tīmekļvietnē "e-monetas.lv" un Latvijas Bankas kasēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu