"Sadales tīkls" atgādina, ka valsts atbalsta dēļ tarifs "Speciālais" daļai īpašumu vairs nav izdevīgs

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vasaras mājiņa. Ilustratīvs attēls.
Vasaras mājiņa. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Līdz gada beigām, kamēr būs spēkā noteiktais valsts atbalsts mājsaimniecībām saistībā ar elektroenerģijas sadales tarifu kāpumu, daļai īpašumu AS "Sadales tīkls" tarifu plāns "Speciālais" var nebūt izdevīgākā izvēle, klientiem izsūtītajā vēstulē atgādina "Sadales tīkls". 

"Sadales tīkls" piedāvā divus tarifu plānus – "Pamata" un "Speciālo". "Speciālā" tarifu plāna mērķa grupa ir īpašumi, kuros ir vai nu ļoti mazs, vai sezonāls patēriņš, piemēram, tikai periodiski apdzīvots dzīvoklis vai vasarnīca ziemas periodā, uzņēmumi ar sezonālu darbību, garāža, pagrabs u.tml.

Saistībā ar valsts atbalstu līdz 2023. gada 31. decembrim mājsaimniecībām (fizisku personu pieslēgumiem) sistēmas pakalpojumu tarifa fiksētā daļa jeb maksa par jaudas uzturēšanu samazināta par 60%.

Līdz ar to valsts atbalsta iespaidā samazinājies arī ikmēneša patēriņš, kas nosaka "Speciālā" tarifu plāna izdevīgumu.

Tāpēc iedzīvotāji, kuri izvēlējušies šo tarifu plānu savam īpašumam, aicināti izvērtēt, vai šobrīd tā viņu maciņam ir draudzīgākā izvēle. 

"Sadales tīkls" tarifu plānu izdevīguma salīdzinājums.
"Sadales tīkls" tarifu plānu izdevīguma salīdzinājums. Foto: Ekrānuzņēmums

"Sadales tīkls" tos, kas izmanto "Speciālo" tarifu plānu, aicina pievērst īpašu uzmanību tarifu piemērošanas nosacījumiem un rūpīgi sekot līdzi savam patēriņam,

jo pat nelielas patēriņa svārstības, var strauji celt izmaksas.

Tāpēc mainīgās vai grūti paredzamās situācijās uzņēmums iesaka izmantot "Pamata" tarifu plānu.

Ikmēneša elektrības patēriņu iedzīvotāji var aplūkot rēķinā par elektrību. Elektrības patēriņa pārskati par ilgāku periodu ir pieejami elektroenerģijas tirgotāju portālos un AS "Sadales tīkla" klientu portāla e-st.lv, kur var arī pieteikt tarifu plānu maiņu.

Tarifu plānu maiņu "Sadales tīkls" veic atkarībā no klienta vēlmes – ar tā paša vai nākamā mēneša pirmo datumu.

Vēlreiz jāatgādina, ka

valsts atbalsts netiek attiecināts uz sistēmas pakalpojumu tarifa mainīgo daļu jeb maksu par elektroenerģijas piegādi.

Ikmēneša maksājuma mainīgā daļa jeb maksa par elektroenerģijas piegādi tiek aprēķināta, reizinot mēneša laikā piegādātās elektrības apjomu (kWh) ar "Pamata - 1" vai "Speciālā - 1" tarifa noteikto maksu par vienu kilovatstundu.

 "Pamata – 1""Speciālais – 1"
Maksa par elektroenerģijas piegādi, EUR/kWh (bez PVN)0,039850,15940

Izvērstāka informācija par tarifu pamatprincipiem, plāniem un to maiņu, kā arī valsts atbalstu pieejama mājaslapā sadalestikls.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu