Tuvāko nedēļu laikā "WhatsApp" vairs nebūs pieejams 15 miljoniem viedtālruņu lietotāju (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Šonedēļ ziņapmaiņas lietotnes “WhatsApp” izstrādātāji atteikušies no atbalsta vairākiem “Android” viedtālruņiem – šajos tālruņos lietotne ar laiku vairs nebūs pieejama. Paredzams, ka cietīs tie lietotāji, kuri ne īpaši vēlas mainīt savus tālruņus.

Sarakstā iekļautas ierīces, kuras nav saņēmušas “Android 5.0” un jaunākas versijas. Šo ierīču vidū ir “Samsung” “Galaxy Note 2”, “Galaxy S2”, “Galaxy Nexus”, “Galaxy Tab 10.1”; HTC “One”, “Desire HD”, “Sensation”; “LG Optimus 2X”, “Nexus 7”, “Optimus G Pro”; Sony “Xperia Z”, “Xperia S2”; “Sony Ericsson Xperia Arc3”; “Motorolla” “Xoom” un “Droid Razr”.

Jāpiebilst, ka tās ir visai vecas ierīces, kuras nākušas klajā 2011.-12. gados. Tomēr, ņemot vērā “Google” statistiku, tās joprojām izmanto ap 15 miljoniem lietotāju. Šīs ierīces piekļuvi “WhatsApp” zaudēs pakāpeniski – viedtālrunis vairs nesaņems jaunākos atjauninājumus un dažu nedēļu (vai mēnešu) laikā atvērt “WhatsApp” vairs nebūs iespējams.

“iPhone” lietotājiem nekas nemainās – optimālam darbam ar “WhatsApp” nepieciešams viedtālrunis ar iOS 12 un jaunāku sistēmas versiju.

Paredzams, ka jau drīzumā “WhatsApp” parādīsies jaunas funkcijas. Piemēram, būs iespējams bloķēt atsevišķas sarakstes ar parolēm, kā arī “ChatGPT” un “Midjourney” analogs. Respektīvi, lietotāji varēs uzdot jautājumus mākslīgajam intelektam, ģenerēt uzlīmes un attēlus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu