Blinkens Ukrainai sola ASV atbalstu ziemā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens Foto: AFP/SCANPIX

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens pirmdien apsolīja Ukrainai, ka ASV turpinās tai sniegt atbalstu, tostarp palīdzēs pārciest ziemu, kad ir gaidāmi jauni Krievijas uzbrukumi Ukrainas infrastruktūrai.

Baidens tikās ar Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska palīgu Andriju Jermaku, uz neilgu laiku piestājot Vašingtonā starp savu Tuvo Austrumu krīzes braucienu un Āzijas-Klusā okeāna samitu Sanfrancisko.

Lai gan ASV tagad fokusējas uz Tuvajiem Austrumiem, prezidents Džo Baidens ir apsolījis turēt solījumu par desmitiem miljardu dolāru piešķiršanu Ukrainai cīņai pret krievu iebrucējiem, tomēr daļa Republikāņu partijas politiķu ir skeptiski noskaņoti.

"Mēs visās mūsu sarunās ar Ukrainas valdību likām saprast, ka turpināsim viņus atbalstīt," reportieriem sacīja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Metjū Millers.

Blinkens runāja ar Jermaku par "soļiem, kurus mēs varam spert kopā ar Ukrainu, lai nostiprinātu tās infrastruktūru uz gaidāmo ziemu", sacīja Millers.

"Protams, mēs pagājušajā ziemā redzējām, kā Krievija mēģināja sagraut enerģētikas objektus Ukrainā. Viņi to var mēģināt darīt vēlreiz."

Baidens ir centies sasaistīt lūgumu ASV Kongresam piešķirt 61 miljardu dolāru Ukrainai ar lūgumu piešķirt 14 miljardus dolāru Izraēlai, bet republikāņi ir virzījuši uz priekšu tikai palīdzību Izraēlai un sasaistījuši to ar ASV Iekšējo ieņēmumu dienesta (IRS) budžeta samazināšanu.

Jermaks sociālā tīkla platformā "X" pateicās Blinkenam par ASV atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu