Pēc pagraba applūšanas Stradiņa slimnīca atkal atsākusi staru terapiju onkoloģijas pacientiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PSKUS

Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca atsākusi staru terapiju onkoloģijas pacientiem, informēja slimnīcas pārstāve Janita Veinberga.

Patlaban viens no diviem Stradiņa slimnīcas Onkoloģijas klīnikā esošajiem lineārajiem paātrinātājiem ir darba kārtībā, bet otram veikta detaļas nomaiņa un šobrīd notiek kalibrēšanas darbi.

Slimnīca prognozē, ka arī otra iekārta varētu atsākt darbu jau tuvākajā laikā. Ņemot vērā iepriekš minēto,

slimnīcai nebūs nepieciešamība pārvirzīt pacientus, kuriem ārstēšanā nepieciešama staru terapija, uz citām ārstniecības iestādēm.

Staru terapiju otrdien, 14.novembrī, saņēmuši 15 pacienti, bet šodien,15.novembrī - 30 pacienti. Slimnīca ar pacientiem ir sazinājusies un, ar nelielu pieļaujamo laika nobīdi, terapiju saņems visi slimnīcas onkoloģijas profila pacienti, kam tā nepieciešama. Darbs ar staru terapijas pacientiem tiek plānots prioritāri izvērtējot klīniskos aspektus un rēķinoties ar infrastruktūras, tehnisko iekārtu un personāla kapacitāti.

Kā vēstīts, 7.novembrī Stradiņa slimnīcas Onkoloģijas korpusā notika ūdens ieplūšana pagrabstāvā, paralizējot ēkā notiekošo darbu ar onkoloģijas pacientu ārstēšanu un aprūpi.

Drošības nolūkos no ēkas tika evakuēti gan pacienti, gan slimnīcas darbinieki. Vairākas dienas norisinājās avārijas seku likvidēšanas darbi - ūdens atsūknēšana un telpu žāvēšana, pēc kuras pakāpeniski tika atjaunota elektroapgāde un veiktas ēkā esošo medicīnas tehnoloģijas iekārtu pārbaudes un remonti pēc nepieciešamības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu