Gauss: "airBaltic" pagaidām nepiedāvās tiešos lidojumus no Latvijas uz ASV (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.
"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas nacionālā aviokompānijā "airBaltic" pagaidām neplāno piedāvāt tiešos lidojumus no Latvijas uz ASV, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

"Vēl nebūs tiešo lidojumu uz ASV," teica Gauss, vienlaikus piebalstot, ka nākotnē viņš gan saskata savienojuma iespējamību ar Ņujorku, ASV.

"airBaltic" prezidents skaidroja, ka aviokompānijas rīcībā nav tādu lidmašīnu, lai būtu ekonomiski izdevīgi veikt šādus lidojumus. "Tam ir jābūt ekonomiski loģiskam solim," sacīja Gauss, piebilstot, ka "airBaltic" šobrīd nevar atļauties sākt šādu ļoti dārgu projektu.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" un ASV aviokompānija "Delta Air Lines" no šā gada 22.novembra sāks sadarbību lidojumos, proti, ņemot vērā pieprasījumu pēc ceļojumiem pāri Atlantijas okeānam, sadarbības lidojumu vienošanās ļaus "Delta Air Lines" pievienot lidojumu kodu 20 "airBaltic" maršrutos no trim lidsabiedrības bāzēm - Rīgas, Tallinas un Viļņas.

Tāpat ziņots, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes - līdz 54,219 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu