Enerģētikas uzņēmums "Elenger" sācis saules elektrostacijas būvniecību Nīcā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Enerģētikas uzņēmums "Elenger" sācis teju četru megavatu lielas jaudas saules elektrostacijas būvniecību Nīcā, informē "Elenger" pārstāvji.

Investīcijas saules elektrostacijas izveidē varētu sasniegt 2,7 miljonus eiro.

Nīcas saules elektrostacija ar aptuveni 7000 saules paneļiem un gandrīz četru megavatu jaudu tiks pabeigta 2024.gada pavasarī. No saražotās elektroenerģijas labumu gūs patērētāji no Nīcas līdz pat Liepājai, un tā nodrošinās elektroenerģijas vajadzības aptuveni tūkstotim mājsaimniecību.

"Elenger" valdes priekšsēdētājs Dāvis Skulte norāda, ka uzņēmums turpinās dažādot savu enerģijas portfeli.

Papildus Igaunijā jau strādājošajām saules un biometāna elektrostacijām "Elenger" uzsācis saules elektrostaciju būvniecību Latvijā, jo "saules enerģija ir prognozējama un sabiedrībai vispieņemamākā atjaunīgā enerģija," pauž Skulte.

SIA "Elenger" apgrozījums pērn pieaudzis 3,8 reizes, sasniedzot 111,207 miljonus eiro, bet peļņa augusi 53,2 reizes sasniedzot 5,225 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "Elenger" reģistrēta 2017.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija pieder Igaunijā reģistrētajai "Eesti gaas". Uzņēmuma galvenie piegādes partneri ir starptautiskās enerģētikas grupas "Vitol" un "Total", kā arī Norvēģijas izcelsmes kompānija "Equinor".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu