Personālvadības uzņēmums atklāj, no kurām valstīm Latvijā pieņemts visvairāk ārvalstu darbinieku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Nerza/Shutterstock

Pieprasījums pēc ārvalstu darbiniekiem Latvijā turpina augt, norāda platformas "Deel" paplašināšanās vadītāja Centrāleiropā un Austrumeiropā Līna Lāsa.

Kā norādīja "Deel" pārstāve, šogad to Latvijas uzņēmumu skaits, kas izmanto starptautisko personālvadības platformu "Deel", pieaudzis par 35%, un par vairāk nekā divām reizēm pieaudzis ārvalstu darbinieku skaits, ko attālināti nodarbinājuši Latvijas uzņēmumi.

Starp populārākajām valstīm, no kurām Latvijas uzņēmumi pieņēmuši darbiniekus, Lāsa minēja Ēģipti, Maķedoniju, Gruziju, Igauniju, Lietuvu, Vāciju, Spāniju, Itāliju, Filipīnas un Azerbaidžānu. Savukārt vispopulārākās nozares, kurās Latvijas uzņēmumi algo ārvalstniekus, bijušas datorprogrammatūru un programmatūru izstrāde, informācijas tehnoloģijas un pakalpojumi, mārketinga un reklāmas nozare, kosmētika, finanšu pakalpojumi, dizains, izklaide, kā arī autotransporta nozare.

Saskaņā ar Lāsas teikto vispopulārākās nozares, kurās Latvijas darbinieki ir pieņemti ārvalstu uzņēmumos, ir datorprogrammatūru izstrāde, informācijas tehnoloģijas un pakalpojumi, finanšu pakalpojumi, datorspēļu izstrāde, personālvadība, mārketinga un reklāmas nozare, interneta mediji, programmēšana, kā arī drošības speciālisti.

Taujāta par aktualitātēm personālvadības nozarē, Lāsa stāstīja, ka "Deel" kopumā novērojis piecas izplatītākās tendences, un, kaut arī tās mainās atkarībā no reģiona, nozares un uzņēmuma lieluma, viņa paredz, ka arī Latvijas uzņēmumi tām sekos.

Piemēram, starp tendencēm Lāsa uzskaitīja attālinātā darba un elastīga darba laika nodrošināšanu, iekļaujošākas darba vides un komandu veidošanu, investīcijas darbinieku labbūtībā un profesionālo prasmju pilnveidē, kā arī to, ka arvien biežāk personālvadības jomā tiek lietoti dati un analītika, kas ļauj gūt ieskatu darbinieku uzvedībā, sniegumā un apmierinātībā.

Lāsa atklāja, ka līdz šim ar "Deel" starpniecību Latvijā darba līgumus noslēguši vairāk nekā 600 vietējie un ārvalstu darbinieki. Tostarp šogad, neskatoties uz ekonomikas izaicinājumiem, novērots 35% pieaugums starp tiem Latvijas uzņēmumiem, kuri izmanto "Deel" pakalpojumus, un kompānijā paredz, ka pieaugoša tendence turpināsies arī 2024.gadā.

"Deel" ir starptautiska personālvadības platforma, kas palīdz uzņēmumiem vienkāršot visus starptautiskā darbaspēka pārvaldības aspektus. "Deel" strādā ar pilnas slodzes darbiniekiem vairāk nekā 150 valstīs atbilstoši vietējās likumdošanas prasībām.

Saskaņā ar "Firmas.lv", "Deel" Latvijā pārstāv uzņēmums SIA "Deel Latvia", kas reģistrēts 2021.gada jūlijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro, bet vienīgais īpašnieks - ASV reģistrētais "Deel".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu