"Man nebija nekāda priekšstata!" Tā savu darba gaitu sākumu finanšu nozarē un investīciju vidē, auditorkompānijā un pēcāk bankā raksturo uzņēmējs un investors Edgars Pīgoznis. Intervijā tiešsaistes žurnālam KLIK viņš stāsta, kāds bijis viņa ceļš no "nekāda priekšstata" līdz Frankfurtes biržas zvana iezvanīšanai, tajā startējot viņam līdzpiederošajai kompānijai, kur ir vērts investēt, kādi start-up interesē investorus un kas Latvijai traucē straujāk attīstīties. 

- Kas bija pirmais uzņēmums, kurā ieguldījāt?

- Pirmos soļus šajā jomā spēru, sākot no 2000. gada, bet nevarētu teikt, ka es uzreiz atradu kaut ko tādu vienu un ļoti veiksmīgu. Kā jau tiem laikiem raksturīgi, es mēģināju investīcijas dažādās sfērās, sākot no finanšu tirgiem un beidzot ar nekustamo īpašumu, cik nu tā rocība toreiz ļāva. Principā sanāca, ka es uztrenēju muskuļus un ieguvu pieredzi un pārliecību par sevi.

Tajā laikā arī bija kāds faktors, kas ļoti palīdzēja jauniem iesākumiem vai jaunām idejām – mēs pievienojāmies Eiropas Savienībai (ES). Tas konverģences efekts bija ļoti komfortējošs tiem, kas uzdrīkstējās kaut ko jaunu sākt. Vairums tajā laikā iesākto projektu auga, un to vērtība multiplicējās. Tādā veidā, piemēram, es kļuvu par lauksaimnieku, un man joprojām pieder lauksaimniecības uzņēmums. Uzsākt to bija ļoti lēti pirms ES, bet tagad daudzi miljoni būtu vajadzīgi uzreiz, lai tikai sāktu biznesu šajā jomā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X