Krievija vēlas pieprasīt kompensāciju par "Nord Stream" uzspridzināšanu (12)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Maskava pieļauj iespēju pieprasīt kompensāciju par “Nord Stream” gāzes cauruļvadu uzspridzināšanu, vēsta aģentūra “Reuters”, atsaucoties uz vietējiem medijiem un Krievijas Ārlietu ministrijas ekonomiskās sadarbības departamenta vadītāju Dmitriju Biričevski.

“Izmeklēšana vēl nav pabeigta. Mēs gaidām, kad tiks izklāstīti izmeklēšanas rezultāti drošības padomē, un tad arī skatīsimies, kā rīkoties tālāk,” teica Biričevskis, komentējot jautājumu par iespējamu kompensācijas pieprasīšanu.

Gāzes cauruļvadi “Nord Stream” un “Nord Stream-2”, kas savienoja Krieviju ar Vāciju pa Baltijas jūru, ievērojami cieta pēc sprādzienu sērijas 2022. gada septembrī.

Šo incidentu izmeklēšanu veic Dānija, Zviedrija un Vācija, kas ir vienisprātis, ka notikušais ir diversija.

Maskava jau iepriekš vairākkārt paziņojusi, ka šos sprādzienus īstenojušas Rietumvalstis, un šo versiju ne reizi vien paudis arī diktators Vladimirs Putins, taču nekādus pierādījumus šim apgalvojumam nav snieguši. Tikmēr Vašingtona un Rietumvalstis savu saistību ar notikušo noliedz. Krievija vēlas piedzīt no Rietumvalstīm kompensāciju “par zaudējumiem, ko radījusi gāzes cauruļvadu uzspridzināšana”.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu