Krievija neklātienē “arestē” kompānijas “Meta” preses sekretāru Endiju Stounu, kurš nav dzēsis ukraiņu ierakstus (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Iekšlietu ministrija ir izsludinājusi meklēšanā un aizmuguriski “arestējusi” uzņēmuma “Meta”, kam pieder sociālie tīkli “Facebook” un “Instagram”, preses pārstāvi Endiju Stounu. Saskaņā ar “Mediazona” rīcībā esošo informāciju Stouns tiekot vajāts aizmuguriski pēc Kriminālkodeksa panta par terorisma veicināšanu (Kriminālkodeksa 205.1. panta 2. daļa).

“Mediazona” publikācijā norādīts, ka 2022. gada 11. martā Izmeklēšanas komiteja saskaņā ar šo pantu ierosināja krimināllietu pret uzņēmumu “Meta” - par uzņēmuma lēmumu nebloķēt Ukrainas lietotājus par ziņām, kurās tie aicināja “nogalināt Krievijas iebrucējus”. Par šo lēmumu paziņoja Stouns, kurš bija “Meta” pārstāvis.

“Mēs uz laiku esam padarījuši pieļaujamas tādas politiskās izteiksmes formas, kas parasti pārkāpj mūsu noteikumus, tostarp vardarbīgu retoriku, piemēram, “nāve krievu iebrucējiem”. Mēs nepieļausim aicinājumus uz vardarbību pret Krievijas civiliedzīvotājiem,” viņš teica.

Tajā pašā laikā Krievijas iestādes bloķēja uzņēmumam piederošos “Facebook” un “Instagram”, un pati “Meta” tika atzīta par “ekstrēmistu” organizāciju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu