Priekšvēža stadijā no hormonālās kontracepcijas. Daigas stāsts (5)

TVNET/Zilonis studijā/TV3
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zilonis studijā

Jaunā māmiņa Daiga Driķe kā jau vairums sieviešu bija izvēlējusies lietot hormonālo kontracepciju, taču šī pieredze viņai izvērtās īpaši negatīva – sievietei tika atklāta ginekoloģiska saslimšana priekšvēža stadijā.

Tabletēm vienmēr iespējami blakusefekti, un Daiga uzsver – tā bija viņas kļūda, ka neiedziļinājusies. "Kad parādījās pirmās problēmas, piemēram, neregulārs cikls, šķita – iespējams, tā var gadīties. Tāpat katras tabletes garantē kaut ko citu, varbūt vienkārši jānomaina tabletes,” sarunu šovā “Zilonis studijā” savu stāstu sāk jaunā māmiņa Daiga Driķe.

Viņa lietojusi piecu dažādu ražotāju tabletes, bet problēmas nepazuda. 

"Man bija apnicis ar to ņemties, domāju, metīšu mieru. Pēkšņi, bams, nebija mēnešreižu. Trīs mēnešus nav, ārprāts,” atminas Daiga. Tad pēkšņi mēnešreizes atkal parādījās, un Daigai tas bija atvieglojums. “Tad četrus mēnešus nav. Kas notiek? Gāju pie ārsta. It kā fizioloģiski okei, bet jātaisa analīzes, lai pārbaudītu.”

Asinsaina neko ārpus normas neuzrādīja. Pirmos signālus, ka kaut kas īsti labi nav, parādīja citoloģiskie izmeklējumi. Tika konstatēts iekaisums. Ārsts rosināja novērot. “Paiet gads, ir nākamā stadija, atkal “novērosim!”.”

Daigai bija teikts – “tādā stāvoklī, kāds ir man, bērni nespīd, izsargāšanās nav nepieciešama”. “Es paliku stāvoklī. Bet tas ir cits stāsts.”

“Pēc grūtniecības man pateica, ka tur ir čūla un iekaisums vēl ir. Tikai tad, kad uztaisīju kārtējās analīzes, man pateica – ir pilnīgi galīgi šausmas, tiešām ir pēdējais brīdis, mirklis pirms. Sekoja kolposkopija, biopsija, beigās ekscīzija, kas ir audu likvidācija,” stāsta Daiga.

Ārsti cēloni saskatīja hormonālo tablešu lietošanā. “Tieši tāpēc, ka nenormāls hormonu disbalanss, kas radīja čūlu,” norāda Daiga.

Vairāk par šo gadījumu skaties Zilonis studijā raidījumā. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu