Naftas eksportētājvalstu lēmums nelīdz: melnā zelta cena turpina kritumu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Naftas cenas turpina samazināties, arī neraugoties uz OPEC+ valstu lēmumu ierobežot naftas ieguvi. Cenu kritums turpinās jau otro nedēļu, vēsta "Enkorr". 

Tiek norādīts, ka februāra "Brent" markas jēlnaftas nākotnes līgumu cena Londonas "ICE Futures" biržā ir 78,26 dolāri par barelu, kas ir par 0,62 dolāriem (0,79%) mazāk nekā piektdienas sesijas laikā. Piektdien, 1. decembrī, līgumu cena nokritās par teju diviem dolāriem (2,5%), sasniedzot 78,88 dolārus par barelu. 

Kritusies arī WTI markas jēlnaftas līgumu cena Ņujorkas elektroniskajā tirdzniecības biržā NYMEX. Šīs markas jēlnaftas cena kritusies par 0,51 dolāru (0,69%), sasniedzot 73,56 dolārus par barelu. 

Pagājušajā nedēļā kā "Brent", tā arī WTI zaudēja aptuveni 2% savas vērtības. Kā norāda OANDA galvenais analītiķis Kregs Erlams, tirgotāji vai nu netic, ka OPEC+ valstis pieturēsies pie iepriekšējās vienošanās par naftas ieguves samazinājumu, vai neuzskata naftas ieguves apjomu samazinājumu par pietiekamu. 

Tiek norādīts, ka arī citi eksperti redz signālus, ka OPEC+ valstu iekšienē ir vērojama zināma šķelšanās, kas var ietekmēt organizācijas iespējas sasniegt noteiktu cenu līmeni, nemaz nerunājot par tālāku naftas ieguves apjomu samazinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu