Kad kāre pēc naudas ir pāri visam: kā vīrs reiz nošāva savu sievu grūtnieci

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Youtube" video

1989. gada 23. oktobrī Čārlzs Stjuarts piezvanīja policijai un atklāja dispečeram, ka viņš un viņa gaidībās esošā sieva Kerola ir nolaupīti, aplaupīti un sašauti, kamēr bija ceļā no “dzemdību skolas” uz mājām.

Kerolai bija iešauts galvā, bet Stjuartam – vēderā. Viņš īsti nevarēja pateikt, kur atrodas, un kādā brīdī paziņoja, ka viņa sieva pārstājusi elpot (bērniņš nāca pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību, tomēr 17 dienas vēlāk nomira). Kad policijai beidzot izdevās atrast automašīnu, Stjuarts stāstīja, ka viņiem uzbrucis melnādains vīrietis treniņtērpā, ar aizsmakušu balsi.

Uzbrucējs esot apturējis viņu mašīnu, iekāpis tajā un norādījis, kur braukt. Pēc tam viņš viņus sašāvis. Patiesība gan izrādījās daudz sarežģītāka un šausminošāka. Dokumentālajā seriālā “Murder in Boston: Roots, Rampage & Reckoning”, kas skatāms LMT Viedtelevīzijā, atklāti patiesie iemesli, kāpēc tonakt tika nošauta Kerola, kā arī parādīts patiesais šāvējs.

VIDEO: FILMAS KACEKLIS

Kas bija Kerola un Čārlzs Stjuarti?

Kerola Stjuarte bija gaidībās esoša sieviete un ar vīru Čārlzu dzīvoja Bostonas piepilsētā. Viņi bija precējušies jau četrus gadus. Viņš bija kažokādu tirgotājs un pelnīja labi – tāpat kā viņa sieva, kas bija veiksmīga advokāte, raksta “The New York Times”.

Bostonas vietējam izdevumam “WCVB-TV” 1990. gadā Čārlza draugs Deivids F. Maklīns pastāstīja, ka vakariņās pirms Kerolas slepkavības Čārlzs paziņoja, ka Kerola nevēlas veikt abortu. Viņš bažījās par to, ka viņa aizies no darba, lai rūpētos par bērnu, tādējādi sagraujot viņu finansiālo stabilitāti. Maklīns arī pastāstīja, ka pēc tam Čārlzs lūdzis viņam palīdzēt nogalināt Kerolu.

Kas notika ar Kerolu?

1989. gada 23. oktobrī Čārlzs pazvanīja Masačūsetsas štata policijai un kliedza: “Mana sieva ir sašauta! Es esmu sašauts!” Zvana laikā dispečers no satrauktā Čārlza centās izvilkt informāciju par to, kur viņš tieši atrodas. Viņš pateica, ka, iespējams, atrodas uz Tremonta ielas, un tūliņ piebilda: “Ak dievs, es tūliņ paģībšu. Ļoti sāp. Mana sieva pārstāja gārgt. Viņa pārstāja elpot.”

Policija drīz vien ieradās pie asinīm piešķiestās Čārlza automašīnas un atklāja, ka Čārlzs ir sašauts vēderā. Viņa sieva savukārt bija sašauta galvā, tomēr vēl dzīva. Viņa ātri tika nogādāta slimnīcā, kas bija tā pati, kur vien dažas stundas iepriekš pāris bija apmeklējis “dzemdību skolu”. 24. oktobra agrā rītā Kerola nomira. Viņas bērns nāca pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību, tomēr 17 dienu vecumā nomira.

Čārlzs tikmēr tika nopratināts un apgalvoja, ka viņiem uzbrucis kāds melnādains vīrietis, tāpēc policija sāka plašu ļaundara meklēšanu. Ielās bija policijas armādas, un tika apturēts un iztaujāts katrs vīrietis, kas kaut nedaudz atgādināja Čārlza aprakstīto uzbrucēju.

Daži aizdomās turamie

Bostonas rajonā Mišonhilā policija beidzot arestēja pirmo aizdomās turamo – melnādainu bezpajumtnieku Alanu Svansonu, kas bija apmeties kādā nepabeigtā jaunbūvē. Viņš nēsāja tādu pašu treniņtērpu kā Čārlza aprakstītais uzbrucējs, kas policijai bija pietiekams iemesls viņu arestēt. Tiesa, novembrī viņš no apcietinājuma tika atbrīvots, jo uzradās jauns aizdomās turamais – Villijs Benets, kurš reiz sēdēja cietumā par policijas virsnieka nošaušanu.

Līdz ar Beneta kriminālo vēsturi viņa vecums, augums un balss tonis atbilda Čārlza stāstītajam. Savukārt, kad Benets tika stādīts priekšā Čārlzam, pēdējam ir bijusi “spēcīga fiziska reakcija”, vēstīts vietnē “Boston.com”.

“Es zināju, ka to neizdarīju. Viņi zināja, ka es to neizdarīju. Vienkārši man bija tāda reputācija, tāpēc viņi nolēma, ka tas biju es,” 2017. gadā Benets stāstīja izdevumam “WBZ-TV”.

Benets tika atbrīvots, kad 1990. gadā Čārlza brālis Metjū vērsās policijā, sakot, ka pastāstīs visu patiesību par to, kas īsti notika ar Kerolu.

Metjū stāstīja, ka tajā 1989. gada 23. oktobra vakarā viņš palīdzēja brālim apkrāpt apdrošinātājus ar dārglietu nolaupīšanu, par ko viņš saņemtu 10 tūkstošus dolāru. Viņš satikās ar Čārlzu pie slimnīcas, kur Čārlzs iedeva viņam somu, kurā, kā vēlāk izrādījās, atradās rokassomiņa, dārglietas un revolveris, kuru viņš vēlāk iesvieda upē.

Benets vēlāk izteicās: viņš, bez šaubām, būtu nonācis cietumā par Kerolas slepkavību, ja Metjū nebūtu atzinies.

Kas notika ar Čārlzu Stjuartu?

Tajā pašā naktī, kad Metjū visā atzinās, Čārlzs aizbrauca līdz tuvējam tiltam, nolēca no aptuveni 45 metru augstuma un nositās. Pēcnāves zīmītē viņš neatzina savu vainu sievas slepkavībā.

1991. gadā Metjū tika notiesāts par savu lomu noziegumā. Viņš nomira 20 gadus vēlāk no narkotiku pārdozēšanas bezpajumtnieku patversmē.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu