ASV Kongress sāk izmeklēt antisemītismu elitārās augstskolās

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV Kongress ceturtdien sāka izmeklēt antisemītismu trīs elitārās augstskolās pēc tam, kad to vadītāji izvairījās atbildēt uz jautājumu, vai studentu protestos izteikti aicinājumi uz ebreju genocīdu ir līdzvērtīgi ebreju studentu iebiedēšanai.

Izmeklēšana tiks veikta par antisemītismu Hārvarda Universitātē, Pensilvānijas Universitātē un Masačūsetsas Tehnoloģijas institūtā.

Šo augstskolu prezidentiem otrdien Pārstāvju palātā tika jautāts, vai ar palestīniešu atbalsta demonstrācijās izskanējušiem studentu aicinājumiem uz "ebreju genocīdu" ir pārkāpti augstskolu uzvedības noteikumi, kas aizliedz studentu iebiedēšanu. Visi trīs atbildēja izvairīgi, apgalvojot, ka tas ir atkarīgs no konteksta.

"Pēc universitāšu prezidentu patētiskās un amorālās liecības, šonedēļ atbildot uz maniem jautājumiem, Izglītības un darbaspēka komiteja sāk oficiālu Kongresa izmeklēšanu (..) pret Pensilvānijas Universitāti, Masačūsetsas Tehnoloģijas institūtu, Hārvarda Universitāti un citām augstskolām," paziņoja Pārstāvju palātas locekle no Republikāņu partijas Elīze Stefanika.

"Mēs izmantosim pilnībā mūsu Kongresa varu, lai šīm augstskolām būtu jāatbild par savu izgāšanos globālā mērogā," sacīja Stefanika.

Piecas stundas ilgajā sanāksmē augstskolu prezidenti pateica Stefanikai, ka aicinājumi uz ebreju genocīdu būtu augstskolu noteikumu pārkāpums tikai tad, ja tie novestu pie cilvēku iebiedēšanas.

Stefanika, kas ir studējusi Hārvarda Universitātē, aicināja šo augstskolu prezidentus atkāpties no amatiem.

Nosodījumam pievienojās arī Baltā nama administrācija.

"Ir neiedomājami, ka ir vajadzīgs pateikt: aicinājumi uz genocīdu ir briesmīgi un pretēji visam, ko mēs pārstāvam kā valsts," paziņoja ASV prezidenta Džo Baidena preses sekretārs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu