Šolcs: Jābūt gataviem palīdzēt Ukrainai, kad "citi sāks svārstīties" (7)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas kanclers Olafs Šolcs
Vācijas kanclers Olafs Šolcs Foto: EPA/Scanpix

Vācijas kanclers Olafs Šolcs aicinājis būt izturīgiem jautājumā par palīdzības sniegšanu Ukrainai, norādot, ka Krievijas līderis Vladimirs Putins nevar cerēt uz tās vājināšanos.

"Šis karš acīmredzot tik ātri nebeigsies. Tāpēc ir svarīgi, lai mēs spētu darīt to, kas ir nepieciešams ilgu laiku, proti, turpināt atbalstīt Ukrainu tās aizsardzības cīņā," viņš sacīja sestdien Berlīnē notiekošajā Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas (SPD) kongresā.

Šolcs sacīja, ka Krievija, 2022.gadā uzbrūkot Ukrainai, ir pilnībā sagrāvusi savstarpējo izpratni par mieru un drošību Eiropā. "Ir nepieciešama skaidrība, ka robežas Eiropā vairs nevar pārvietot ar spēku," pavēstīja Šolcs.

Vienlaikus kanclers norādīja, ka Vācijai jābūt gatavai palielināt palīdzību Ukrainai, "kad citi sāks svārstīties". Viņš nepārprotami pauda gatavību turpināt sniegt militāro palīdzību Ukrainai, uzsverot, ka Putins nevar cerēt uz atbalsta vājināšanos.

Šolcs arī norādīja uz Krievijas imperiālisma ekonomiskajām sekām Vācijai un citām valstīm. "Mēs zinām, ka ir sekas, kas skar arī mūs," sacīja Šolcs saistībā ar cenu pieaugumu, jo īpaši energoresursiem. Vienlaikus kanclers pauda pārliecību, ka viņa valdība tomēr ir spējusi nodrošināt labu energoapgādi valstī, lai arī tas bijis finansiāli dārgi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu