Par vairāku mikroautobusu dedzināšanu aizdomās turamajam konstatētas psihiskas problēmas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Par piecu mikroautobusu nodedzināšanu aizdomās turētajam vīrietim konstatētas psihiskās veselības problēmas, līdz ar to viņa lieta nodota prokuratūrai ar ierosinājumu turpināt medicīniskā rakstura piespiedu līdzekļu noteikšanu.

Jau iepriekš ziņots, ka 2023.gada 18.aprīlī un 27.aprīlī tobrīd vēl nenoskaidrots ļaundaris nodedzināja piecus mikroautobusus, kas bija novietoti stāvēšanai Rīgā, Teikas un Juglas mikrorajonos, informēja Valsts policija.

Izmeklēšanas laikā izanalizējot lielu apjomu ar informāciju, tostarp video materiālus, policija 27.aprīlī aizturēja 1997.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nav sodīts un savas rīcības motīvus paskaidrot nespēja.

Kriminālprocess ir kvalificēts pēc par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem.

2023.gada 4.decembrī kriminālprocess ar piecām noziedzīga nodarījuma epizodēm tika nosūtīts Rīgas Ziemeļu prokuratūrai ar ierosinājumu turpināt medicīniskā rakstura piespiedu līdzekļu noteikšanu aizdomās turētajam vīrietim.

Medicīniska rakstura piespiedu līdzekli tiesa nosaka personai, kura izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, būdama nepieskaitāmības stāvoklī, vai kura pēc noziedzīga nodarījuma izdarīšanas vai sprieduma taisīšanas saslimusi ar tādiem psihiskiem traucējumiem, kas atņēmuši tai spēju saprast savu darbību vai to vadīt.

Jau ziņots, ka šis nav vienīgais gadījums, kad automašīnas dedzinātājiem konstatētas psihiskās veselības problēmas, kas nozīmē, ka tiesai bija jālemj par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa noteikšanu.

Pirmstiesas procesā noskaidrots, ka 2022.gada septembrī Rīgas klusajā centrā, Eksporta ielā, un tuvākajā apkārtnē - Ausekļa ielā un Rūpniecības ielā - kāda sieviete aizdedzināja kopumā četras automašīnas, bet no tām aizdegās vēl trīs blakus novietotās automašīnas, tādējādi sešas automašīnas tika iznīcinātas un viena bojāta.

Automašīnu degšanas rezultātā iznīcinātas arī automašīnās atstātās personu mantas, līdz ar to kopējā iznīcināto un bojāto mantu vērtība sasniedz gandrīz 74 000 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu