Gada pieturzīmes Augošas procentu likmes, atrasti vainīgie un nauda: TOP notikumi ekonomikā 2023

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

2023. gads ir pietuvojies finiša taisnei, un ir īstais brīdis, lai atskatītos atpakaļ uz to, kas šogad noticis aizvadīto 12 mēnešu laikā. Piedāvājam ielūkoties nozīmīgākajos notikumos finanšu un ekonomikas jomā šogad.

Janvāris

Jau pagājušā gada otrajā pusē aktuālākais jautājums bija – vai Eiropai izdosies izturēt ziemu bez Krievijas gāzes piegādēm? Jau janvāra pirmajā pusē kļuva skaidrs, ka laikapstākļi Eiropai palīdz, jo silto laikasptākļu iespaidā gāzes krātuvju aizpildījums bija netipiski augsts, un tā bija laba ziņa Eiropai, bet ne tik laba Krievijai, kas regulāri solīja “nosaldēt Eiropu”. Galu galā – tas arī neizdevās.

Janvāra vidū Zviedrijas enerģētikas uzņēmums LKAB paziņoja, ka Zviedrijā izdevies atrast vairāk nekā vienu miljonu tonnu retu metālu oksīdu krātuvi. Kā toreiz ziņoja amatpersonas, šāds atradums var ļaut ne tikai Zviedrijai, bet arī Eiropai kopumā stiprināt savu enerģētisko neatkarību no Ķīnas un Krievijas, kā arī stiprināt centienus atteikties no fosilā kurināmā. Pagaidām gan šajās atradnēs izrakteņu ieguve nav sākusies, jo vēl jānokārto visas nepieciešamās formalitātes.

Janvāra beigu daļā kļuva zināms, ka Latvijā darbību sāks jauna lielveikalu ķēde SPAR, kas paziņoja par tīkla paplašināšanu Latvijā, atverot veikalus Rēzeknē un citās pilsētās.

Februāris

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu