Olu deficīts Krievijā un raķešu uzbrukumi: cik olu būtu iespējams nopirkt par vienas raķetes cenu? (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Ceturtdien, 14. decembrī, Maskavā norisinājās “Tiešā līnija”, kurā diktators Vladimirs Putins atbildēja uz ”žurnālistu” un iedzīvotāju jautājumiem. Viens no aktuālākajiem jautājumiem, kāds Putinam tika uzdots, bija saistībā ar olu deficītu.

Interesanti, ka tieši šajā dienā Putins deva rīkojumu veikt uzbrukumu pret Ukrainu, izmantojot raķetes “Kinžal”. Kopā tika palaistas trīs šādas raķetes, un vienu no tām pretgaisa aizsardzības sistēma notrieca Kijivas apgabalā.

Vienas olas cena Krievijā pašlaik ir 16 rubļu (16 eirocentu), savukārt vienas “Kinžal” raķetes cena ir 895 miljoni (9,08 miljoni eiro). Tādējādi vienas raķetes cena ir ekvivalenta 56 miljoniem olu. Tas nozīmē, ka par vienas raķetes cenu būtu iespējams bez maksas nodrošināt pa 30 olām 1,9 miljoniem Krievijas iedzīvotāju.

Ceturtdienas pusdienlaikā Kremlis pret Ukrainu palaida trīs raķetes “Kinžal” Hmeļņickas apgabala virzienā. Vienu raķeti izdevās pārtvert, taču divas sasniedza mērķi. Ukrainas Bruņoto spēku preses dienestā pašlaik nav komentēts šis uzbrukums.

Putins ceturtdienas “Tiešās līnijas” laikā uzsvēra, ka karš netiks apturēts līdz brīdim, kamēr Krievija nebūs izpildījusi visus 2022. gada sākumā uzstādītos mērķus. Tāpat diktators atzina, ka frontē atrodas vairāki simti tūkstošu Krievijas karavīru.

Viņam arī tika jautāts par to, kādēļ Krievijā ir radies olu deficīts, taču viņš uzsvēra, ka jau drīzumā Krievijas iedzīvotāji saņems olas no Baltkrievijas un Turcijas.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas pilsētā Belgorodā cilvēki stundām ilgi stāv rindās pēc olām, kas nu kļuvušas par deficīta produktu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu