Cik kaitinoša ir situācija – pirms dažām stundām uzlādēts telefons jau atkal tuvojas izlādei. Lietotājs sāk šaubīties, vai tālruņa enerģija būs pietiekama, lai paspētu tikt mājās to pielikt pie uzlādes ierīces. Kādēļ telefons tik ātri izlādējas, un ko darīt, lai telefons “izdzīvotu” ilgāk par dažām stundām?

Vēl viens faktors – lietotnes. Skaidrs, ka lietotnes patērē enerģiju laikā, kad tās tiek lietotas, taču svarīgāk pievērst uzmanību tām lietotnēm, kas darbojas fonā. Piemēram, tās var būt sociālo tīklu lietotnes, e-pasts, atrašanās vietu pakalpojumi, kā arī spēles.

Atrašanās vietu pakalpojumi ļauj telefonam nekavējoties atrast precīzu lokāciju, piemēram, kad nepieciešams izmantot GPS, laikapstākļu vai fitnesa lietotnes. Jo vairāk šādas lietotnes tiek izmantotas, jo ātrāk akumulators izlādējas.

Būtiski ir pievērst uzmanību e-pasta pakalpojumu lietotnēm. Ja tās konstanti atjaunina informāciju, parādot paziņojumu par katru jaunu saņemtu e-pastu, tas arī būtiski samazina akumulatora darbības laiku. Tieši tādēļ ir vērts ieskatīties šo lietotņu iestatījumos un atslēgt automātisko e-pasta plūsmas atjaunošanu, jo to var darīt arī manuāli.

Ja nav nepieciešams, nav vajadzības nepārtraukti turēt ieslēgtus “Wi-Fi”, “Bluetooth” vai mobilos datus. Atslēdzot visus nevajadzīgos savienojumus, tos ieslēdzot tikai tad, kad nepieciešams, arī ir iespējams visai efektīvi paildzināt tālruņa darbības laiku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X