Labdarības maratona «Dod pieci!» pirmajā dienā saziedoti vairāk nekā 40 000 eiro

CopyLinkedIn Draugiem X
"Radio 5" stikla studija Doma laukumā, kur sācies labdarības maratons "Dod pieci!".
"Radio 5" stikla studija Doma laukumā, kur sācies labdarības maratons "Dod pieci!". Foto: Paula Čurkste/LETA

Sabiedrisko mediju labdarības maratona "Dod pieci!" pirmajā dienā 15. decembrī līdz plkst. 18.00 saziedoti jau 40 800 eiro, vēsta portāls lsm.lv.

Šodien radio studijā viesojās populāri mūziķi, tai skaitā grupa "Citi zēni", Dons, grupas "Astro'n'out" un "Rīgas Modes", Evija Vēbere un citi.

"Dod pieci!" labdarības maratona vēstnesis ir Latvijas Radio 2 ētera personība Kaspars Markševics, kurš pats savulaik bijis viens no sistēmas bērniem.

Ik dienu tiek uzklausīti arī pašu ziedotāju emocionālie stāstiem par dzīves notikumiem, kas motivējuši palīdzēt riskam pakļautiem jauniešiem. Pirmais klātienes ziedojums tika saņemts no ziedotājas, kura cēlās plkst. 5.00 un ar pirmo autobusu atbrauca no Madonas, lai noziedotu labdarības maratonam "Dod pieci!".

Pēdējo divu nedēļu laikā "Dod pieci!" sadarbības organizācijas saņēmušas jau gandrīz 50 palīgā saucienus. Jauniešiem vajadzīgs gan emocionāls atbalsts, gan profesionāļu palīdzība cīņā ar atkarībām, gan praktiska palīdzība, piemēram, apmešanās vieta un sociālo garantiju jautājumu sakārtošana. Pēc palīdzības pārsvarā vēršas paši jaunieši, tomēr zvani tiek saņemti arī no vecākiem un pedagogiem.

Kopā ar labdarības maratona "Dod pieci!" startu Doma laukumā uzsākta arī pasaulē garākā labdarības skriešanas stafete. Iesaistot pēc iespējas vairāk skrējējus, uz skrejceliņa paredzēts noskriet teju 158 stundas bez apstājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu