Noskaties Daļa ģimenes ārstu joprojām nav parakstījuši līgumus par darbu nākamajā gadā; vai par vizīti būs jāmaksā 40 eiro? (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Līdz 15. decembrim ģimenes ārstiem bija jānosūta parakstīti līgumi par sadarbību nākamgad ar Nacionālo veselības dienestu (NVD). Tomēr daļa ģimenes ārstu šos līgumus parakstījuši nav, pieprasot vai nu lielāku finansējumu, vai arī atsakoties strādāt piecas darba dienas, piedāvājot piektdienās pieņemt pacientus par maksu, kas varētu būt pat 40 eiro, sestdienas vakarā vēsta LTV “Panorāma”.

Skaidrības par to, cik ģimenes ārstu strādās pilnu darba nedēļu no nākamā gada 1. janvāra, pašlaik vēl nav.

Skultes pagasta ģimenes ārstam Reinim Siliņam ir 1700 pacientu, un par ģimenes ārstu viņš strādā kopš 2012. gada. Ar pašreizējo finansējumu iztikt ir grūti.

“Es neesmu savu algu mainījis, man šķiet, gadus četrus vai piecus. Epizodiski šīs piemaksas mums tikai tādu saulainu nākotni parāda, bet tajā brīdī, kad viņas atkal pazūd – tāpat kā šī gada 1. janvārī –, tad mēs atkal nonākam tai pelēkajā realitātē,” sacīja Siliņš.

Tomēr Siliņš ir viens no tiem, kurš līgumu ar NVD par nākamo gadu ir parakstījis.

Aptuvenas aplēses liecina, ka šobrīd ideju par četrām darba dienām un piekto kā maksas pakalpojumu, kas varētu būt vairāki desmiti eiro, atbalsta 800 ģimenes ārstu prakses, taču situācija vēl var mainīties līdz gada beigām.

Vairāk skaties LTV “Panorāma” sižetā

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu