Vēl var paspēt! Pēdējās dienas Ziemassvētku dāvanu nosūtīšanai caur pakomātiem

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Lai ar pakomātu vai kurjeru starpniecību sūtītās Ziemassvētku dāvanas sasniegtu to adresātus vēl līdz svētkiem, tās jāizsūta tuvāko 2–3 dienu laikā, liecina ziņu mediju TVNET apkopotā informācija.

Tomēr aicinām arī pievērst uzmanību izvēlētā piegādes uzņēmuma sniegtajai informācijai par iespējamo piegādes laiku, jo

ne visi nozares uzņēmumi tuvākajās dienās izsūtītās paciņas sola nogādāt vēl līdz svētkiem.

Sūtījumu piegādes uzņēmums "Omniva" norāda, ka piektdiena, 22. decembris, ir pēdējā diena sūtījumu nodošanai pakomātos, lai tie tiktu piegādāti līdz Ziemassvētkiem.

"Omniva"  informē, ka savu sūtījumu pakomātā 22. decembrī nepieciešams ievietot līdz pulksten 17:00, tad tas tiks piegādāts jau nākamajā dienā.

Savukārt ar "Omniva" kurjeru starpniecību sūtījumus ir ieteicams nodot līdz 21. decembrim. Tāpat līdz 21. decembrim ir ieteicams izsūtīt paciņas caur pakomātu, kas domātas adresātiem Lietuvā un Igaunijā, kā arī veikt pasūtījumus caur internetveikaliem.

"Sūtījumus, kas pakomātos tiks ievietoti līdz 22. decembra pēcpusdienai, plānojam saņēmējiem nogādāt 23. decembrī. Tomēr vienlaikus mudinām iedzīvotājus neatlikt to līdz pēdējam brīdim un dāvanas gan sagādāt, gan nosūtīt laicīgi, lai svētku vakaru iespējams sagaidīt bez liekiem satraukumiem," aicina "Omniva" vadītājs Latvijā Gusts Muzikants.

Bet uzņēmums "Itella Latvia" saviem klientiem iesaka sūtījumus nodot līdz 21. decembrim, lai to adresāti saņemtu piegādes uz "Smartpost" paku termināļiem pirms Ziemassvētkiem.

Kurjerpasūtījumus gan uz "Smartpost" paku termināļiem, gan uz mājām varēs saņemt gan 23. decembrī, gan arī nepilnu dienu 24. decembrī. Uzņēmums arī atgādina cilvēkiem pēc iespējas ātrāk izņemt savus sūtījumus no paku termināļiem, lai spētu tajos ievietot jaunus sūtījumus.

Bet kompānija "DPD Latvija" iepriekš paudusi, ka, lai paka tiktu piegādāta līdz 22.decembrim, tā ir jāsaņem uzņēmuma terminālā Rīgā ne vēlāk kā līdz 19.decembrim.

"Pavisam iespējams, ka arī vēlāk saņemti sūtījumi sasniegs adresātus laikus, taču papildu satraukums būs visiem lieks!" teikts "DPD Latvija" paziņojumā.

Saskaņā ar uzņēmuma sniegto informāciju 22. decembrī paku piegāde visā Latvijā tiks nodrošināta gan uz paku skapjiem, gan arī uz saņēmēju adresēm, savukārt 23. decembrī DPD nodrošinās paku piegādes tikai uz DPD pakomātiem.

Savukārt, ja ir bijusi vēlme Ziemassvētku dāvanas nosūtīt ar VAS "Latvijas pasts" starpniecību, iespējams, jau ir par vēlu. Iepriekš kompānija norādījusi, ka, lai sūtījumi (pasta pakas) Latvijas adresātiem tiktu piegādāti pirms Ziemassvētkiem, tiem "Latvijas pastā" jābūt saņemtiem, vēlākais, 15. decembrī.

Taču attiecībā uz "Latvijas pasta" pakomātiem jāņem vērā, ka vidējais piegādes laiks ir trīs dienas. Attiecīgi ir ļoti iespējams, ka pat šodien, 19. decembrī, izsūtot dāvanu no Rīgas uz, piemēram, Daugavpili līdz Ziemassvētkiem tā adresātu nesasniegs.

Pēdējā "Latvijas pasta" sūtījumu piegāde līdz Ziemassvētkiem Latvijas teritorijā notiks 22. decembrī, bet pirms gadumijas – 29. decembrī.

Līdzīgi citiem arī "Latvijas pasts" lūdz iedzīvotājus izņemt sūtījumus no pakomātiem vai pasta nodaļām pēc iespējas ātrāk, lai atbrīvotu vietu nākamajiem sūtījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu