Krievijas iedzīvotāji pauduši bažas par pieaugošajām olu cenām. Šāds pavērsiens notiek laikā, kad diktators Vladimirs Putins tēmē uz drošu pārvēlēšanu uz savu piekto valdīšanas termiņu, uzsverot Krievijas ekonomikas noturību pret sankcijām, kā arī “nebeidzamu stabilitāti”.

Nevienam nav pārsteigums, ka Putins martā piedalīsies pārvēlēšanās, kas noritēs divus gadus pēc viņa sāktā kara sākuma Ukrainā, kas prasījis milzīgus upurus un bezprecedenta Rietumvalstu sankcijas.

Pretstatā Putina uzslavām valsts ekonomikai, inflācija turpina pieaugt, tai novembrī sasniedzot 7,5%. Aug arī olu cena – gada laikā tā kāpusi par 40%. Šāds cenu pieaugums ir ļoti nepatīkams daudziem Krievijas iedzīvotājiem, jo olas ir neatņemama svētku galda sastāvdaļa.

Olas Krievijas tirgū ir, bet par tām jāmaksā vairāk. Acīmredzot visi varasiestāžu pūliņi tiks veltīti tam, lai veikalos tāpat būtu “pilni plaukti” un nerastos bažas par iespējamu deficītu.

Papildu izdevumi, ko nākas maksāt patērētājam par pārtikas precēm, ir maksa par valdības īstenoto ekonomisko politiku. “Produktivitātes pieaugums”, galvenokārt militārajā nozarē, veicina cenu kāpumu citās nozarēs, un tas atsaucas uz pārtikas precēm.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X