Itālijas premjeres partija rosina ar likumu saglabāt Ziemassvētku svinības skolā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: IMAGO/Rod Lamkey / CNP /MediaPunch

Itālijas premjerministres Džordžas Meloni pārstāvētā nacionālkonservatīvā partija "Itālijas brāļi" ("Fratelli d'Italia") ierosinājusi ar likumu noteikt, ka skolās un universitātēs jāturpina Ziemassvētku svinības un tās nedrīkst pārdēvēt par ziemas festivāliem.

Itālijas parlamentā ierosinātais likumprojekts saskārās ar asu opozīcijas kritiku. Vairāki politiķi to nodēvēja par smieklīgu. "Viņi vēlas aizliegt visu, kas viņiem nepatīk," runājot par Meloni valdību, sacīja zaļo deputāte Luana Dzanella.

"Itālijas brāļu" senatore Lavīnia Mennuni norādīja, ka kristiešu Ziemassvētku svinības pēdējos gados ir piedzīvojušas pārmaiņas, it kā ņemot vērā citu reliģiju ticīgos. Viņa skolas vadītāju lēmumus ieviest šādas izmaiņas nodēvēja par "nepieņemamiem un apkaunojošiem". Viņa arī runāja par īpašu saikni starp Ziemassvētkiem un Itālijas "nacionālo identitāti" un piebilda, ka līdzīgiem noteikumiem būtu jāattiecas arī uz Lieldienām.

Pagaidām nav zināms, kad šis likumprojekts tiks apspriests parlamentā. Pati Meloni trešdien nekomentēja šo priekšlikumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu