TVNET lasītāji piepilda mazturīgu bērniņu Ziemassvētku vēlēšanās (1)

Paldies visiem rūķiem!
Foto: Jānis Škapars / TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Jau 14. gadu TVNET rīko Ziemassvētku labdarības akciju "Sagādā prieku", kuras laikā ar mūsu lasītāju lielo atbalstu esam iepriecinājuši jau vairāk nekā 450 bērnu. Arī šis gads nebija izņēmums un turpinājām sirdssilto tradīciju – šogad aicinājām jūs pieteikties par rūķi kādai mazturīgas daudzbērnu ģimenes atvasei vai bērniņam, kurš īstos vecākus ir zaudējis. Šogad vēstuļu rakstītāji savus sapnīšus rūķiem sūtīja no Kuldīgas rajona.

Šogad rūķu pasts saņēma 43 bērnu sapnīšus, kuri aprakstīti vairākās ar zīmējumiem papildinātās vēstulēs. Daudzu vēstuļu rakstīšanu uzņēmies viens no ģimenes bērniem, lūdzot piepildīt arī māsu vai brāļu sapnīšus.

"Vēlētos mikroskopu, ar ko izpētīt visu pasauli, jo interesē viss, kas tajā notiek. Māsa vēlas telefonu, lai varētu pati atvērt e-klasi, bet otra māsa mūzikas tumbiņu, lai dzirdētu savu dziedājumu, – viņa vēlas aizstāvēt suitu godu, uzstājoties koncertos visā Latvijā."

Vēstulēs ir lasāmi arī smeldzīgi teksti: "Mēs dzīvojam ar savu omi, jo mūsu mamma daudz dzēra un mūs atstāja. Mūsu tētis ir cietumā. Paldies Dievam, mums ir ome, kas par mums rūpējas, cik vien var..." – arī tā ir sabiedrības daļa, kurā aug bērni, kas sapņo par dāvanām. Starp vēstuļu rakstītājiem arī ir meitene no Ukrainas, kas radusi patvērumu Latvijā un ir priecīga, ka jau prot runāt latviski.

Galerija: Čaklie vēstuļu rakstītāji

Izlasījuši vēstules, kā jau ierasts, sākām meklēt bērniem rūķus. Mūsu uzticamie TVNET lasītāji katru gadu ir tepat līdzās un jau gaida, kad varēs no jauna pieteikties būt par kāda mazā ķipara rūķi. 

Dažs rūķis labdarības akcijā piedalās jau ne pirmo gadu un pat laicīgi raksta redakcijai, jautājot, kur gan kavējas bērnu vēstulītes, - jo rūķis jau gatavs iepriecināt!

Īpaši ik gadu silda sirdi, ka starp rūķiem ir cilvēki, kuri paši ikdienā ir vecāki daudzbērnu ģimenēs, kur vajadzību ir daudz, bet viņi nežēlo ne savu laiku, ne līdzekļus, lai padalītos ar otru. Daudzas dāvanas pavadīja sirsnīgas vēstulītes un apsveikumi.

Foto: Jānis Škapars / TVNET
Foto: TVNET

Nedēļas laikā rūķi sanesa redakcijā visas kārotās dāvanas, kuras nereti sasniedza cilvēka auguma izmērus. Kad čaklie rūķīši visu bija sapakojuši un pārbaudījuši, mūsu kamanas ar dāvanām devās uz skaisto VEF kultūras pili, kur jau gaidīja grezni saposta svētku telpa un izpušķota eglīte. Bērni šogad mēroja četras stundas ilgu ceļu no Kuldīgas, Kadagas un Auces. 

Foto: TVNET
Foto: TVNET

Kad eglītē iedegās lampiņas, apkārt sāka smaržot pēc piparkūkām un pīrādziņiem, atskanēja mūzika un zālē ieradās svētku galvenie viesi. Sastopot mazos un aprunājoties, neviens no bērniem neminēja, ka bijis grūti agri mosties. Drīzāk jau aiziet iepriekšējā vakarā gulēt, zinot, kas rīt gaidāms. Bērni zālē nāca smaidīgi un arī nepacietīgi, jo šī taču ir svētku diena tieši viņiem! Kāds Rīgā jau viesojies ar skolas ekskursiju, kāds bijis vienu vienīgu reizi, bet citam ķiparam šī ir pirmā reize Latvijas galvaspilsētā. 

Foto: TVNET

Svētkus atklājām sirsnīgi - ar Latvijas alternatīvā roka grupas, "Eirovīzijas" laureātu "Sudden lights" solista Andreja Reiņa Zitmaņa muzikālo sveicienu. Tas bija neliels akustisks koncerts, kas nudien aizkustināja klātesošo sirsniņas. Pusaudzēm šis priekšnesums arī raisīja īpašus smaidus - jo puisis jau kā dziedošs princis!

Foto: Jānis Škapars / TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET

Pēc skaļiem aplausiem nākamais prieciņš bija dejas ar robotiņu, atraktīvās darbnīcas ar 3D pildspalvām un zinātniskais eksperimentu šovs no mūsu draugiem Starptautiskās inovāciju skolas. Bērni gan jautrojās ar robotiņu, gan akurāti gatavoja eglīšu rotājumus. Bet vecākie skolēni iepazina sarežģīto fiziku un ķīmiju no jauna - kā paši atzina, pavisam interesantā veidā. Ar dažādām ķīmiskām reakcijām tika darināts pat saldējums un varēja nogaršot gardu kokteili ar slāpekļa dūmiem! Bērnu izbrīns un prieks – pasākuma zelta maliņa!

Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: Jānis Škapars / TVNET
Foto: Jānis Škapars/ TVNET
Foto: TVNET
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Protams, dāvanu dalīšana bija visgaidītākā. Katrs bērniņš pacietīgi gaidīja savu kārtu, un, kad tika izsaukts, sirsniņai dauzoties, nāca pēc veltes. Skanēja gan gari dzejoļi, gan mazītiņi kanppantiņi. Tika dziedāts un pat dejots breiks. Visi bērni bija gatavojušies - to varēja just ik mirkli.

Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: Jānis Škapars / TVNET
Foto: Jānis Škapars / TVNET
Foto: Jānis Škapars / TVNET
Foto: TVNET
Foto: Jānis Škapars / TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET

Ir prieks apzināties, ka mūs, TVNET, ik dienu lasa cilvēki, kuri labprāt sadodas rokās, lai darītu labas lietas. Tas patiešām uzmundrina, un gribas dot pretī arī viņiem interesantas, skaistas un sirsnīgas izjūtas! 

Mēs, TVNET komanda, no sirds cenšamies jums visiem rūķiem nodot šo mazo patieso prieku un vārdu, kas it kā ir  mazs, bet ar lielu, lielu enerģiju: "Paldies!"

Dažreiz šāda citu sagādāta dāvana var darīt lielas lietas un arī mainīt kāda dzīvi - to atceramies vienmēr! Tas, ka kāds tev ko vēlas uzdāvināt, nozīmē, ka esi kādam svarīgs un esi bijis labs pret apkārtējo pasauli!

Foto: TVNET
Foto: Jānis Škapars / TVNET
Foto: Jānis Škapars / TVNET
Foto: TVNET

Paldies: 

  • mīļajiem TVNET lasītājiem - rūķiem;
  • Latvijas Bērnu fondam - Jeļenai un Vairai;
  • "Sudden lights" grupas solistam Andrejam Reinim Zitmanim;
  • Draugiem no Starptautiskās inovāciju skolas.
  •  "Origo" par skaistajām saldumu paciņām un "Lage Gastronomija" par karalisko svētku kliņģeri;
  • VEF kultūras pils atsaucīgajai komandai, īpaši Salvim;
  • Un, protams, visam TVNET kolektīvam, kuri nepagura pielikt savu roku akcijas procesā, saņemot, iesaiņojot, pārskaitot un aizvedot dāvaniņas. Īpašs paldies kolēģiem par sirsnīgajām bildēm un video!

 SKATIES VAIRĀK FOTO!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu