Pēc nelikumīgas robežas šķērsošanas no Krievijas puses Igaunijā aiztur vairākus Indijas pilsoņus (2)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Studio GM/Shutterstock

Igaunijas robežsargi aizturējuši astoņus Indijas pilsoņus pēc tam, kad viņi bija nelikumīgi šķērsojuši Krievijas un Igaunijas robežu Setomā apkaimē, informēja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Dienvidu prefektūrā.

Notikumi sākās ceturtdien plkst.8.30, kad vietējie iedzīvotāji informēja policiju, ka Veretinas krustojumā pamanīti astoņi cilvēki, kas izskatās pēc ārvalstniekiem.

Robežsargi tajā pašā dienā aizturēja ārvalstnieku grupu netālu no Masluvas ciemata, aptuveni 1,5 kilometrus no pagaidu kontroles līnijas.

Visi astoņi ir indiešu izcelsmes gados jauni vīrieši. Viņi tika nogādāti Veru policijas iecirknī turpmākai izmeklēšanai. Pie vīriešiem atrastie dokumenti liecina, ka viņi Krievijā bija ieradušies caur lidostu Maskavā.

Dienvidu prefektūras robežsardzes biroja vadītājs Mēlis Sārepū sacīja, ka nelegālā robežas šķērsošana notikusi Setomā pašvaldībā, nesen atvērtajā robežas posmā, kur ir uzbūvēts žogs un veikti nepieciešamie darbi, lai sagatavotos novērošanas iekārtu uzstādīšanai, taču nav aprīkojums pagaidām nav pietiekams .

"Līdz šim ir zināms, ka robeža nelikumīgi šķērsota vietā, kur ir izbūvēts žogs ar dzeloņstieplēm, taču tas pats par sevi diemžēl pilnībā neizslēdz robežas šķērsošanu," sacīja virsnieks. Viņš piebilda, ka nelikumīgas robežas šķērsošanas novēršana kļūs efektīvāka, kad būs pilnībā izbūvēti robežobjekti un uzstādīts nepieciešamais aprīkojums.

Igaunijas robežsargi ir sazinājušies ar Krievijas kolēģiem, lai rastu iespējas nosūtīt personas atpakaļ uz Krieviju. Sarunas par šo jautājumu turpinās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu