Blinkens: Krievija izmanto apcietinātos amerikāņus kā bandiniekus

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens. Foto: Reuters/ScanPix

Krievija izmanto ASV pilsoņus kā "politikas bandiniekus", trešdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, pieminot amerikāņa Pola Vīlena apcietināšanas gadadienu.

"28.decembrī aprit pieci gadi, kopš Krievijas varasiestādes netaisnīgi apcietināja ASV pilsoni Polu Vīlenu," teikts Blinkena paziņojumā.

"Pēc slepenas prāvas aiz slēgtām durvīm" Vīlens "pavadījis vairākus gadus, strādājot Krievijas soda izciešanas kolonijā", kur viņš pieredzējis "citu cietumnieku uzbrukumus un Krievijas valsts mediju vajāšanu".

ASV pilsonis Krievijā 2018.gadā tika notiesāts par "spiegošanu".

"Pārāk ilgi Pols un viņa ģimene cieš no sekām, kādas ir Krievijas valdības lēmumam netaisnīgi apcietināt ASV pilsoņus. Izmantot cilvēkus kā politikas bandiniekus ir nepieņemami," uzsvēra Blinkens.

ASV valdība turpina strādāt pie tā, lai panāktu Vīlena atgriešanos dzimtenē, piebilda valsts sekretārs.

Kā decembra sākumā sacīja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Metjū Millers, Vašingtona nākusi klajā ar " jaunu un svarīgu priekšlikumu", lai panāktu Vīlena un cita ASV pilsoņa laikraksta "Wall Street Journal" žurnālista Evana Gerškoviča atbrīvošanu, tomēr Maskava šo priekšlikumu noraidījusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu