Latvijas uzņēmums "Digital Mind" iegādājas Polijas tehnoloģiju kompāniju "EIP Dynamics"

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Polijas tehnoloģiju uzņēmuma "EIP Dynamics" iegādes darījuma noslēgšana.
Polijas tehnoloģiju uzņēmuma "EIP Dynamics" iegādes darījuma noslēgšana. Foto: Publicitātes foto

Baltijas privātā kapitāla ieguldījumu fonds "Livonia Partners" veiks ieguldījumu Latvijas tehnoloģiju uzņēmumā "Digital Mind", lai atbalstītu stratēģisku Polijas tehnoloģiju kompānijas "EIP Dynamics" iegādi.

Polijas uzņēmums ir viens no lielākajiem "Microsoft" "Dynamics ERP" risinājumu nodrošinātājiem, kas apkalpo lielus uzņēmumus gan Polijā, gan ārpus tās, t.sk., Vācijā, Čehijā un Lielbritānijā. Līdz šim "EIP Dynamics" piederēja IT uzņēmumu grupai "EIP S.A.".

Paziņojumā medijiem arī norādīts, ka "Digital Mind" grupas Polijas uzņēmums "Alna Business Solutions" tiks integrēts "EIP Dynamics" 130 profesionāļu komandā, un turpmāk apvienotā kompānija Polijā strādās ar "EIP Dynamics" zīmolu.

Jaunizveidotās uzņēmumu grupas konsolidētais apgrozījums 2023. gadā tiek lēsts ap 24 miljoniem eiro, bet darbinieku skaits pārsniegs 300.

Investīciju darījums vēl jāapstiprina Lietuvas Konkurences padomei, un to paredzēts noslēgt 2024. gada sākumā.

Darījuma mērķis ir palielināt uzņēmuma pakalpojumu piegādes kapacitāti klientu apkalpošanai Baltijas un Centrāleiropas reģionā un izveidot platformu tālāko iegādes un apvienošanas darījumu veikšanai. 

"Arī turpmāk sadarbībā ar “Livonia Partners” plānojam citu reģiona uzņēmumu iegādi, lai kļūtu par vadošu “Microsoft” Dynamics un Azure risinājumu nodrošinātāju Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā," norāda "Digital Mind" izpilddirektors Rinalds Sluckis.

"Digital Mind" finanšu un darījuma slēgšanas konsultants bija uzņēmums "Aventis Advisors"/"Oaklins Baltics", juridiskās konsultācijas sniedza advokātu biroji "BCGL Balicki Czekański Gryglewski Lewczuk sp.j." Polijā un "ZAB Eversheds Sutherland Bitāns" Latvijā.

Uzziņai:

AS "Digital Mind" dibināts 2005. gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 572 eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Rinalds Sluckis. Uzņēmuma biroji atrodas Rīgā, Viļņā, Varšavā un Tallinā. Kompānijā informē, ka 2023. gadā uzņēmuma kopējie ienākumi sasniegs 14 miljonus eiro. Lietuvas un Polijas tirgos uzņēmums darbojas ar zīmolu "Alna Business".

"Livonia Partners" ir Baltijas privātā kapitāla ieguldījumu fonds. "Livonia" komanda strādā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, un tā šobrīd pārvalda esošo investīciju portfeli, kā arī veic jaunus ieguldījumus no 157 miljonu eiro otrā fonda. Citi nesenie ieguldījumu darījumi ietver "BestAir" un "Zave" (siltumsūkņu un zaļo mājas klimata risinājumu izplatītāji), "Stebby" (Baltijas lielākais darbinieku labumu tīkls). Fonda ieguldītāji ir Baltijas un Ziemeļvalstu pensiju fondi, tostarp "Swedbank", Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, Eiropas Investīciju fonds (EIF), kas iegulda caur Baltijas Inovāciju fondu 2 (iniciatīva, kas izveidota, sadarbojoties Igaunijas Republikai, Latvijas Republikai, Lietuvas Republikai un EIF) un citi.

"EIP Dynamics" ir "Microsoft Dynamics" tehnoloģiju risinājumu nodrošinātājs, kas apkalpo klientus visā Eiropā, ASV un Kanādā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu