Maskavas ielās ievērojami samazinājies automašīnu skaits (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Sastrēgums Maskavā.
Sastrēgums Maskavā. Foto: EPA/Scanpix

Uz Maskavas ceļiem samazinājies automašīnu skaits. Kā vēsta krievu laikraksts "Kommersant", atsaucoties uz datiem, 2023. gadā automašīnu skaits uz ceļiem krities par 4% jeb 130 000, sasniedzot vidēji 2,84 miljonus.

Salīdzinot ar 2019. gadu, pa Maskavas ceļiem brauc par 230 000 mazāk automašīnu. Savukārt dienu skaits, kad ceļi ir intensīvi noslogoti, samazinājies gandrīz par trešdaļu. Toreiz ik nedēļu sastrēgumā bija vidēji 3,07 miljoni automašīnu.

Transporta departaments norāda, ka tas saistīts ar sabiedriskā transporta attīstību, kas veido arvien ērtāku alternatīvu personīgajām automašīnām.

Maskavā tradicionāli strauji auga automašīnu skaits, taču pēdējā laikā iedzīvotāji sākuši pirkt mazāk mašīnu to sadārdzinājuma dēļ, sacīja Nacionālās automobiļu savienības viceprezidents Antons Šaparins. Mašīnu ekspluatācija sadārdzinās straujāk nekā ienākumu pieaugums, līdz ar to daudzi ir sākuši mazāk braukt ar auto. Vēl viens faktors ir jaunu maksas stāvvietu ieviešana.

Arī 2024. gadā neiztiks bez sadārdzinājuma - palielināsies taksometru cenas. Valsts domē pat ierosināja ieviest pagaidu pasākumus cenu kāpumam: mainīt algoritmu brauciena vērtības aprēķināšanai un mazināt autovadītāju kontroli.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu