Latvijas Banka iesniedz tiesā "Baltic International Bank SE" maksātnespējas pieteikumu

Papildināts
TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Baltic International Bank" ēka Grēcinieku ielā pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes lēmuma apturēt bankas finanšu pakalpojumu sniegšanu.
"Baltic International Bank" ēka Grēcinieku ielā pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes lēmuma apturēt bankas finanšu pakalpojumu sniegšanu. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Banka iesniegusi Ekonomisko lietu tiesā likvidējamās "Baltic International Bank SE" maksātnespējas pieteikumu, ko sagatavojis "Baltic International Bank SE" likvidators Olavs Cers, konstatējot, ka kredītiestādes mantas nepietiek visu kreditoru prasījumu pilnīgai apmierināšanai. 

Šāds pienākums likvidatoram izriet no Kredītiestāžu likuma, paskaidro Latvijas Bankas preses dienestā.

Likvidators maksātnespējas pieteikumā "Baltic International Bank SE" maksātnespēju pamato ar negatīvu pašu kapitālu, kas radies, pārvērtējot kredītiestādes aktīvus, un ļaujot secināt, ka kredītiestāde nespēs norēķināties ar visiem saviem kreditoriem.

Saskaņā ar Kredītiestāžu likumu kredītiestādes likvidatoram maksātnespējas pieteikums vispirms jāiesniedz Latvijas Bankā, kas izskata pieteikumu un lemj par pieteikuma iesniegšanu tiesā. Par pieteicēju izskatāmajā lietā uzskatāma persona, kuras vārdā Latvijas Banka ir iesniegusi maksātnespējas pieteikumu, proti, likvidējamā "Baltic International Bank SE", kuru likvidācijas procesā pārstāv kredītiestādes likvidators.

Ekonomisko lietu tiesa lūgta pieņemt izskatīšanai likvidējamās "Baltic International Bank SE" likvidatora sagatavoto maksātnespējas pieteikumu un ierosināt maksātnespējas lietu, kā arī pasludināt likvidējamo Baltic International Bank SE par maksātnespējīgu.

Ziņu aģentūra LETA pirmdienas pēcpusdienā informē, ka Ekonomisko lietu tiesa pēc Latvijas Bankas pieteikuma ierosinājusi likvidējamās "Baltic International Bank" maksātnespējas lietu.

Tiesas sēde paredzēta 18.janvārī plkst.9.

Jau vēstīts, ka Ekonomisko lietu tiesa pasludinājusi "Baltic International Bank" par likvidējamu no 2023. gada 24.marta.

Tāpat ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), kas kopš 2023. gada ir pievienota Latvijas Bankai, 2022.gada 12.decembrī atzina "Baltic International Bank" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai, iespējams, nonāks finanšu grūtībās, un nolēma neveikt "Baltic International Bank" noregulējumu, proti, neīstenot pasākumus bankas darbības stabilizēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu