Itālijā atceļ krievu propagandas izstādi par Mariupoli (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Skati no iznīcinātās Mariupoles
Skati no iznīcinātās Mariupoles Foto: No Mišas personīgā arhīva

Itālijas Emīlijas-Romanjas reģiona pilsēta Modēna atcēlusi izstādi un konferenci par Krievijas okupētās Ukrainas pilsētas Mariupoles "atdzimšanu pēc kara".

Kijiva šo lēmumu novērtēja atzinīgi.

Krievijas kultūras asociācija Modēnā bija izīrējusi pilsētas zāli pasākumam "Mariupole - atdzimšana pēc kara", kas plānots 20.janvārī. Taču pašvaldības dome secināja, ka pasākums izvērties par atklātu atbalsta demonstrāciju Krievijas iebrukumam Ukrainā.

Dome norādīja, ka asociācijas paziņojumi neatbilst solījumiem ievērot Itālijas konstitūcijā noteiktās vērtības, "jo īpaši ievērot aizliegumu sludināt un/vai praktizēt fašistisku un rasistisku ideoloģiju".

Ukrainas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis paziņoja, ka ministrija lūdza Modēnai atsaukt atļauju rīkot šo propagandas izstādi.

"Mēs patiesi atzinīgi vērtējam šo lēmumu. Esam pateicīgi gan pilsētas domei, gan ukraiņiem Itālijā, kas neļāva maldināt Itālijas sabiedrību par Krievijas noziegumu sekām Mariupolē un Ukrainā," paziņoja ministrijas preses pārstāvis.

Azovas jūras ostas pilsētā Ukrainas dienvidos 2022.gadā Krievijas atkārtotā iebrukuma sākumā notika smagākās kaujas un zvērīgākie uzbrukumi civiliedzīvotājiem. Kad pēc ilgstoša aplenkuma 2022.gada maijā Krievija sagrāba un okupēja Mariupoli, pirms tam plaukstošā pilsēta bija gandrīz nolīdzināta ar zemi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu