Igaunija emitē vienu miljardu eiro vērtas desmit gadu obligācijas

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Igaunijas valdība emitējusi desmit gadu obligācijas viena miljarda eiro vērtībā. Obligāciju kupona likme ir 3,25% gadā ar izpirkšanas termiņu 2034.gada janvārī.

Interese par Igaunijas valdības obligācijām bijusi lielāka par gaidīto, un gandrīz 180 investori vēlējās parakstīties uz obligācijām par summu vairāk nekā 7,2 miljardi eiro. Lielākā daļa pircēju ir Eiropas bankas, pensiju un investīciju fondi.

Kā informēja Igaunijas finanšu ministrs Marts Verklaevs, lielā interese par valsts obligācijām apliecina, ka Igaunija tiek uzskatīta par uzticamu valsti, kurā ilgtermiņa ieguldījumi ir pilnīgi droši. Ar to investori arī dod pozitīvu vērtējumu par Igaunijas valsts finansēm.

Obligāciju pārdošanā iegūtie līdzekļi tiks izmantota valsts kopbudžeta deficīta segšanai un likviditātes rezerves papildināšanai. Ņemot vērā prognozēto valsts budžeta deficītu tuvākajiem gadiem, līdzīgas emisijas var sagaidīt arī turpmāk. Obligāciju emisiju organizēja "Barclays", "Citigroup" un "Nordea". Obligācijas paredzēts kotēt Dublinas biržā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu