Apprecējusies Jaunzēlandes bijusī premjerministre Ārderna

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Apprecējusies Jaunzēlandes bijusī premjerministre Ārderna
Apprecējusies Jaunzēlandes bijusī premjerministre Ārderna Foto: FELICITY JEAN PHOTOGRAPHY/EPA

Jaunzēlandes bijusī premjerministre Džasinda Ārderna sestdien privātā ceremonijā aprecējusies ar savu ilggadējo partneri un meitas tēvu Klārku Geifordu.

Tiek vēstīts, ka kāzu ceremonija notika luksusa vīna dārzā Hoka līcī. Ceremonijā piedalījās pāra ģimenes, tuvākie draugi un daži no Ārdernas bijušajiem kolēģiem politikā.

43 gadus vecā Ārderna un 47 gadus vecais Geifords romantiskas attiecības uzsāka pirms desmit gadiem un piecus gadus vēlāk saderinājās, tomēr 2022.gadā paredzēto kāzu ceremoniju atlika, ko tolaik Ārdernas vadītās valdības saistībā ar koronavīrusa pandēmiju noteiktie ierobežojumi aizliedza pulcēties vairāk nekā 100 cilvēku.

2017.gadā 37 gadu vecumā kļūstot par Jaunzēlandes premjerministri Ārderna kļuva par globālu kreisi noskaņoto politiķu ikonu. Viņa īstenoja jaunu līderības stilu un pasaulē tika uzteikta par rīcību un pēc Jaunzēlandē traģiskākās masu apšaudes un pandēmijas sākumā.

Kad 2018.gada jūnijā piedzima Ārdernas un Geiforda meita Nīva, Jaunzēlandes premjerministre kļuva par pasaulē otro valdības vadītāju, kam piedzimis bērns, viņai esot amatā. Pirmā bija toreizējā Pakistānas premjerministre Benazira Bhuto, kurai 1990.gadā piedzima otrais bērns. 2018.gadā Ārderna ar savu tolaik zīdaini uz rokām piedalījās Apvienoto Nāciju organizācijas Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā.

Pērn janvārī Ārdena pārsteidza sabiedrību, paziņojot, ka pēc pieciem ar pusi gadiem premjerministres amatā no tā atkāpjas, jo vairs nejūt spēku vadīt valsti vēlēšanu gadā.

Kopš tā laika viņa ir pievērsusies akadēmiskajam darbam un iesaistījusies cīņā pret ekstrēmismu tiešsaistē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu